To je to što me zanima!

Turska ponovno odgovorila na sirijski napad na jugu zemlje

Topovska granata pala je 50 metara unutar turskog teritorija na praznom prostoru blizu sela Guvecci i 300 metara od policijske postaje. Srećom, nitko nije stradao
Vidi originalni članak

Sirija je ponovno u subotu ujutro napala turski teritorij u pokrajini Hatay. Topovska granata pala je 50 metara unutar turskog teritorija na praznom prostoru udaljenom 700 m od sela Guvecci i 300 metara od policijske postaje. srećom, nitko nije stradao. 

Turska vojska odmah je odgovorila na napad, a paljba je bila usmjerena na sirijske ustanike raspoređene na rubu tursko-sirijske granice. 

Međunarodna zajednica se već 19 mjeseci ne može dogovoriti kako riješiti sirijski gordijski čvor. Stanje na sirijsko-turskoj granici sve je dalje od mira. Turski premijer Erdogan je u petak upozorio da njegova zemlja "nije daleko" od rata sa Sirijom. Strah od novih napada širi se u obližnjim turskim pograničnim mjestima. U Turskoj se trenutačno nalazi više od 95 000 sirijskih izbjeglica. 

Idi na 24sata

Komentari 51

  • marnik954 06.10.2012.

    Za neke je i rat biznis, nažalost!

  • drug Tito_1 06.10.2012.

    Zašto drug Obama oklijeva?

  • željkop 06.10.2012.

    Jeste li pročitali zadnju vijest? Turski list YURT danas objavio vjest da su prvi napad izveli uvezeni sirijski pobunjenici a granate koje su koristili za to su standardne NATOve i to onakve kakvima Turska opskrbljuje pobunjenike. Svaka čast uredniku tog lista. Istina se ipak lagano probija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare