To je to što me zanima!

Turska pronašla 'predmet sličan mini' kako pluta blizu Crnog mora

Ribari su prvi uočili objekt u blizini mjesta za pristajanje u gornjem dijelu Bosporskog tjesnaca i prijavili ga obalnoj straži, rekla je za Reuters glavna uprava za obalnu sigurnost
Vidi originalni članak

Turske vlasti upozorile su plovila da se drže podalje dok ronilački tim pregledava "predmet sličan mini" koji pluta sjeverno od Istanbula u blizini Crnog mora, nekoliko dana pošto je Rusija upozorila da je nekoliko mina otplutalo od ukrajinskih luka.

Ronioci su osigurali objekt i počeli ga deaktivirati, objavilo je tursko ministarstvo obrane na Twitteru.

Ribari su prvi uočili objekt u blizini mjesta za pristajanje u gornjem dijelu Bosporskog tjesnaca i prijavili ga obalnoj straži, rekla je za Reuters glavna uprava za obalnu sigurnost.

U KIJEVSKOJ REGIJI Rusi objavili video: Uništili smo ukrajinski proturaketni sustav

Glasnogovornik uprave potvrdio je izvješće u listu Milliyet da su vlasti putem radija obavijestile čamce da je predmet navodno "u obliku lopte s izbočinama nalik na rogove" i da je "vjerojatno mina".

Turska dijeli crnomorske granice s Rusijom i Ukrajinom, koju je Moskva napala prošli mjesec.

Glavna ruska obavještajna agencija priopćila je u ponedjeljak da je nekoliko mina otplutalo u more nakon što su se odvojile od kabela u blizini ukrajinskih luka, tvrdnju koju je Kijev odbacio kao dezinformaciju i pokušaj zatvaranja dijelova mora.

Crno more je glavna brodska arterija za žito, naftu i naftne derivate.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • P.V.Wossh 27.03.2022.

    Ukraina je oko svojih luka postavila mine . Stare jos iz SSSR-a . Neke nisu dobro prcvrscene  pa se odvajaju i s obzirom na jaku struju  slobodno plutaju morem , To je jos prije nekoliko dana objavljeno ali za to se niko ne sekira tako dugo dok ne naide jedan turisticki brod sa par tisuca ljudi i opet ce biti RUSI za sve krivi . Fino neko drustvo klaun i pajdasi.

  • hvala bogu što sam ateist 27.03.2022.

    Ruske mine - Rusi ruskim minama brane ukrajinsku obalu od sebe samih, a te mine koje su ujedno i predmeti slični mini i koji zbog toga što je sve što je u tom dijelu svijeta more jedino i samo Crno more ne mogu biti nigdje osim u tom Crnom moru plutaju u blizini Crnog mora. blago nama jer ipak dobivamo točne i provjerene informacije kreirane u PR uredima NATOa , pa uzajamno potvrđene od Washingtona i Londona

  • Akull 26.03.2022.

    Zar nisu nedavno rusi upozoravakli da ce se dogoditi nesto ovakvo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare