To je to što me zanima!

Turska traži konzultacije s NATO-om o srušenom avionu

Turska je najavila kako će se službeno konzultirati s NATO saveznicima oko odgovora na taj incident. Izaslanici će se sastati u utorka, rekli su iz NATO-a
Vidi originalni članak

Avioni su danas prebrzi i naš je doista povrijedio zračni prostor Sirije, rekao je turski predsjednik Abdullah Gul nakon što su Sirijci srušili nenaoružani turski vojni zrakoplov 13 kilometara od sirijskog grada Latakije.

- Da nismo sami krivi za rušenje aviona, već bi pokrenuli vojnu akciju protiv Sirije - rekao je Gul. Turska je najavila kako će se službeno konzultirati s NATO saveznicima oko odgovora na taj incident. NATO-va glasnogovornica rekla je kako će se izaslanici članica NATO-a sastati u utorak.

Istražiteljski timovi uspjeli su locirati mjesto na kojemu su u petak Sirijci srušili turski vojni zrakoplov, a olupine su otkrivene u sirijskim vodama na dubini od oko 1300 metara.

Sirija tvrdi da je ubila "teroriste" koji su upali iz Turske

Sirijski graničari sukobili su se u nedjelju s "teroristima" koji su upali iz Turske i ubili nekolicinu. Sirijska državna novinska agencija javila je kako je do incidenta došlo u blizini sirijske granične postaje u pokrajini Latakiji. Dvije zemlje imaju zajedničku granicu dugu oko 600 km.

U travnju su Sirijci ubili dva turska državljana u graničnom području. Predsjednik Gul je tad tražio intervenciju NATO-a.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • nefer 25.06.2012.

    Hitler je započeo rat protiv Poljske, tako što su desetak gestapovca obučeni u Poljske uniforme napali Njemački granični prijelaz

  • eddy1973 24.06.2012.

    Prvo pucaju pa onda pitaju tko je .....

  • marnik954 24.06.2012.

    Valjda nećete započeti rat zbog jednog srušenog aviona koji je zatečen u prekršaju!!!!!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare