To je to što me zanima!

Turska uskoro napada ISIL: 'Oni prijete našoj sigurnosti'

Turska namjerava pokrenuti vojnu ofenzivu na terorističku organizaciju Islamsku državu, prvoj osumnjičenoj za krvavi napad u Ankari, prošlog mjeseca
Vidi originalni članak

Turska namjerava sljedećih dana pokrenuti vojnu ofenzivu na terorističku organizaciju Islamsku državu, prvoj osumnjičenoj za krvavi napad u Ankari, prošlog mjeseca, rekao je u srijedu turski ministar vanjskih poslova  Feridun Sinirlioglu.

- Planiramo vojno djelovati na njih sljedećih dana - rekao je Sinirlioglu na konferenciji o budućnosti Bliskog istoka u Erbilu, u iračkom Kurdistanu, prenosi provladina agencija Andolija.

Turska vojska, koja je prošlog ljeta krenula u rat protiv terorizma, do sada je koncentrirala svoje operacije na pobunjenike Radničke stranke Kurdistana (PKK).

Nakon samoubilačkog napada u kojem su ubijene 102 osobe i više od 500 ranjeno ispred glavnog kolodvora Ankare 10. listopada, turska policija je izvela više uhićenja iz džihadističkih krugova Turske.

Tužitelj Ankare drži da je taj najkrvaviji napad u turskoj povijesti naredio stožer IS u Siriji.

- IS prijeti našem načinu života i sigurnosti - rekao je Sinirlioglu. "Svi se moramo oduprijeti toj opasnosti".

- Iako je napredovanje IS-a slabije zahvaljujući međunarodnim naporima u kojima sudjelujemo, prijetnja nije nestala - inzistirao je šef turske diplomacije. 

Sinirlioglu nije rekao u kojoj bi se zemlji odvijala ta vojna operacija.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Tanju Bilgic je precizirao da ministar Sinirlioglu nije upotrijebio izraz "kopnena operacija".

U Turskoj će se  u Antalyji 15. i 16. studenoga održati godišnji summit šefova država i vlada G20.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Medeni_Medo 06.11.2015.

    Je, malo morgen! Ako ikoga napadnu biti će to Kurdi.

  • El Tractor 06.11.2015.

    Pitanje je šta ste do sada čekali, oli vas je bilo "trta".

  • 06.11.2015.

    Mlaka vodica.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare