To je to što me zanima!

Turska zapucala prema Siriji, Erdogan: Sve smo bliže ratu

Turska vojska uzvratila je vatru nakon što je Sirija u srijedu bombardirala turski grad Akçakale i ubila ženu i četvero djece. Stanje na granici je napeto, no nema sukoba
Vidi originalni članak

U novom sirijsko-turskom pograničnom sukobu, koji se dogodio danas poslijepodne u turskoj provinciji Hatay na jugu zemlje, nitko nije ozlijeđen, javljaju turski mediji, a prenosi BBC. Turska vojska uzvratila je vatru nakon što je Sirija u srijedu bombardirala turski grad Akçakale i ubila ženu i četvero djece.

Turski je parlament nakon napada odobrio vojnu akciju na području Sirije, a premijer Recep Tayyip Erdogan ranije je ovog dana upozorio Siriju da zemlje "nisu daleko od rata", no naglasio je kako odluka parlamenta ne znači da će do rata doći.

- Oni koji pokušaju na kušnju staviti odlučnost i mogućnosti Turske rade fatalnu pogrešku - poručio je Erdogan.

Turska je danas dovezla tenkove i protuzračne projektile u Akçakale, a jedan je turski diplomat izjavio kako je Sirija povukla svoje tenkove s granice. Situacija na granici i dalje je napeta, no zasad nema novih sukoba.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • kova_sb 06.10.2012.

    Sve će to Jašaran srediti

  • gambino369 06.10.2012.

    Vrlo čudno i glupo da bi Sirijci baš SADA išli pucati na članicu NATO-a.Ne vjerujem da bi to ikako napravili.S druge strane uvjeren sam da je specijalni rat več u tijeku i da su pucali na Tursku neki od US/CIA specijalaca kako bi stvorili "casus belli"

  • BranimirTušek 06.10.2012.

    sjetite se samo velike gospodarske krize 30-ih, oni koji znaju shvatit će da je tada bilo isto kao i danas i da je ta kriza rezultirala Drugim svjetskim ratom... dakle bojim se da je na pomolu isti scenarij iz ne tako nam daleke prošlosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare