To je to što me zanima!

Turski premijer će graditi kanal koji će zasjeniti Panamu i Suez

nakon što se turski premijer Recep Erdogan obratio naciji i najavio gradnju tunela, oglasila se oporba koja ga je optužila kako samo prikuplja glasove u Istanbulu
Vidi originalni članak

Turski premijer Recep Erdogan najavio je gradnju kanala širokog 150 metara koji će povezati Crno i Mramorno more i time rasteretiti tjesnac Bospor. Bit će dugačak oko 45, a dubok 25 metara. U golemi projekt uključena je i treća zračna luka, piše BBC.

- Zasukat ćemo rukave za istanbulski kanal, jedan od najvećih projekata stoljeća, koji će zasjeniti Panamski kanal i Suez - rekao je u TV obraćanju. Oporba je odmah optužila premijera kako privlači glasače. Istanbul, sa svojih 13 milijuna stanovnika, zagušen je i prometom jer kroz Bospor godišnje prođe desetak tisuća tankera i teretnih brodova.

Predviđa se da će kanal biti gotov do 2023. godine, ali nije još sasvim jasna točna lokacija. Ne zna se ni koliko će koštati.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • crv od porculana 28.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Prva Proleterska_1 27.04.2011.

    Neka dođe u HR , da se informira iz prve ruke kako se grade za tuđe pare takvi megalomanski prokjekti.

  • intersanctum 27.04.2011.

    Turski premijer će graditi kanal koji će zasjeniti Panamu i Suez nakon što se turski premijer Recep Erdogan obratio naciji i najavio gradnju tunela ovaj clanak je retardiran malo se pise o tunelu malo o kanalu, j te novinar kaj je tesko provjerit prije objave clanak

Komentiraj...
Vidi sve komentare