To je to što me zanima!

Turudić o bježanju policiji: Kriv je presretač što sam vozio brzo

Šef Županijskog suda Turudić je dobio kaznu od 1000 kuna, a ako je plati u roku od 30 dana od primitka presude, može platiti samo dvije trećine. Dužan je platiti i 225 kuna sudskih troškova...
Vidi originalni članak

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić komentirao je presudu za prebrzu vožnju i optužbe da je bježao od policije.

- Smatram da je tom prekršaju doprinijelo i ponašanje policije. Ja sam se vozio Virovitice prema Zagrebu i bio sa suprugom u autu. U jednom trenutku sam vidio sivi Audi A4 koji je vozio jedno dva ili tri kilometra iza mene, nije davao nikakve znakove. Ni po čemu nisam mogao zaključiti da se radilo o presretaču - rekao je Turudić i dodao da je presretač upalio rotirke tek kada ga je pretekao kod Barutane, piše N1.

- Bio je jasno vidljiv i ja sam stao. Kad sam išao ispred njega, to je nelagoda. To je pusta cesta i zašto se baš za mene zalijepio? Ja sam onda ubrzao i u tome jest moj krimen - dodao je Turudić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istaknuo je da nije dobio niti jedan poziv za sud i da je od medija doznao da je policajac na sudu svjedočio kako je šef suda bježao od policije. 

- Da je tako, zašto onda policajac nije izdao protiv mene prekršajni nalog za taj teži prekršaj? Puno je teži prekršaj ne postupati po nalogu policije nego prebrzo voziti. Ja sam prebrzo vozio potican od stranke policijskog automobila - zaključio je Turudić.

JE LI BJEŽAPO POLICIJI? Ministar Bošnjaković: Ne znam činjenice u slučaju Turudić...

Podsjetimo, Ivan Turudić je 20. siječnja ove godine u 16:46 snimljen je kako se sjevernom bjelovarskom obilaznicom vozi brzinom od 132,5 kilometra na sat tamo gdje je ograničenje brzine 80 kilometara. Policijski presretač htio ga je zaustaviti, no Turudić je samo produžio. Šef zagrebačkog Županijskog suda kazao je da ni na koji način nije mogao zaključiti da iza njega vozi presretač koji ga želi zaustaviti.

Dobio je kaznu od 1000 kuna, a ako je plati u roku od 30 dana od primitka presude, može platiti samo dvije trećine. Dužan je platiti i 225 kuna sudskih troškova.

Idi na 24sata

Komentari 212

  • arma_gedon 27.09.2019.

    Policija je kriva za sve. Kriva je i za to sto je indexov kvazinovinar vrijeđao policiju, vrijeđao Hrvatsku, kriva je policija jer takvi suci konstantno oslobađaju opasne vozače koji ubijaju neduzne ljude na cestama. Za sve je to kriva policija. Kriva je i kad sud pusti obiteljskog nasilnika koji dođe doma i ubije žrtvu. Policija je sve kriva.

  • centarfor 26.09.2019.

    Veću glupost od ove nisam dugo čuo. Dakle svi za kojima juri presretač mogu se pravdati da su vozili normalno a onda je dojurio presretač i onda je njemu krenulo. Mislio sam da je Turudić bistar ali ovakav izgovor je otkrio sve suprotno od onog što se je o njemu pozitivno mislilo. I ako se ne varam, kazna je uvjetna?

  • Michae29l 26.09.2019.

    To je nase sudstvo.Korumpirano je.Treba tog suca pitati koliko mu je Turudic platio da ga ne proglasi krivim.Sta polica jac nije rekao da su ga zaustavili.Pa policajac je vidio tko je vozio tajj auto tom brzinom id 130 km/sat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare