News

Komentari 7

Ministar Bošnjaković: Ne znam činjenice u slučaju Turudić...

Ministar Bošnjaković: Ne znam činjenice u slučaju Turudić...

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kazao je da ne zna činjenice u slučaju predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića koji je snimljen u prebrzoj vožnji i navodno se nije zaustavio policiji

- Moram se upoznati s činjenicama, ne znam činjenice, kazao je ministar Bošnjaković novinarima ispred Banskih dvora.

Željko Jovanović (SDP) smatra da Ivan Turudić više ne može biti sudac. 

- Sudac koji bježi od policije, bahati se pred policijom, ignorira zahtjeve suda, kako on može dalje časno obnašati dužnost.  Njegov ostanak na sudačkoj dužnosti znači daljnji gubitak povjerenja u pravosuđe i sudstvo, a to su onda otvorena vrata nastavku korupcije - kazao je.

Nikola Grmoja (Most) pozvao je sve nadležne institucije da reagiraju na ovo kršenje sudačke etike. 

-  To samo pokazuje u kakvim je stanju pravosuđe - rekao je. 

Mediji su izvijestili da je Turudić snimljen u prebrzoj vožnji sjevernom bjelovarskom obilaznicom, a potom se nije htio zaustaviti nakon što ga je prestigao policijski presretač. Zaustavljen je tek iz drugog pokušaja, svjedočio je bjelovarski policajac na raspravi na prekršajnom odjelu tamošnjeg Općinskog suda, piše u srijedu Večernji list.

U izjavi medijima Turudić je kazao da nije bježao policiji.

- Tog dana bio sam sa ženom u autu. Nekoliko kilometara me je slijedilo vozilo bez ikakvih oznaka na vrlo maloj udaljenosti, što je bilo jako neugodno. Čim su dali znak da je riječ o presretaču, zaustavio sam se, stao sa strane i dao im dokumente. Poslije sam se žalio na rješenje policije, izjavio je za 24 sata.

Turudić je zbog prebrze vožnje pravomoćno 20. kolovoza kažnjen s 1000 kuna, odnosno 666,67 kuna ako kaznu plati u roku od 30 dana. Na sud je pozivan čak četiri puta, ali ni jednom se nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.

Mediji podsjećaju i da je Turudić nedavno oslobođen krivnje za prebrzu vožnju u Virovitici.

 

Najčitaniji članci