To je to što me zanima!

Tušek: 'Premijer je upoznat sa svim štetama nakon potresa...'

Pozvao je građane koji su trajno izgubili domove ili pretrpjeli veliku materijalnu štetu da to prijave nadležnim tijelima kao bi se dobile sve potrebne informacije za sanaciju štete i obnovu kuća
Vidi originalni članak

Sanacija štete i obnova kuća u općini Gornja Stubica i Marija Bistrica te Grada Donja Stubica, stradalih u nedjeljnom potresu, bit će dio cjelovite politike Vlade za zagrebačko i područje Krapinsko-zagorske županije, rekao je u srijedu saborski zastupnik Žarko Tušek (HDZ).

POSLJEDICE POTRESA Neke zgrade morat će se rušiti: 'Ne isplati ih se popravljati'

Saborski zastupnik i predsjednik krapinsko-zagorske organizacije HDZ-a Tušek u priopćenju ističe kako je u više navrata predsjednika Vlade Andreja Plenkovića upoznao s pojedinostima posljedica i velikih šteta, koje su uzrokovali potresi što su u nedjelju pogodili i Krapinsko-zagorsku županiju.

- Premijer je upoznat sa štetama u svakom mjestu, u svakom naselju te je jasno poručio da će pomoć ljudima i sanacija šteta biti dio cjelovite vladine odluke - naveo je Tušek.

Podsjeća da su najviše stradali stambeni objekti u naseljima Slani Potok, Karivaroš i Sveti Matej na području Općine Gornja Stubica, Donja i Gornja Podgora na području Grada Donja Stubica te niz stambenih i sakralnih objekata na području Općine Marija Bistrica. Dio tih područja obišao je i pomoćnik ministra unutarnjih poslova, Damir Trut.

- Unatoč dvjema velikim krizama s kojima se u ovom trenutku nosi Vlada, stigla nam je jasna poruka da će sanacija šteta s jedne i druge strane Medvednice imati isti pristup, istu važnost - naveo je Tušek u priopćenju.

ČEKAJU STATIČARE Lisinski se nakrivio: 'Stubište, strop i statua pretrpjeli štetu'

Pozvao je građane koji su trajno izgubili domove ili pretrpjeli veliku materijalnu štetu da to prijave nadležnim tijelima kao bi se dobile sve potrebne informacije za sanaciju štete i obnovu kuća.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare