To je to što me zanima!

Tusk: Najbolji partner kojeg možemo zamisliti je Hrvatska

Raspravljali smo o ključnim europskim temama, o pripremama za pristupanju Schengenu, o izradi reforma, daljnjim pripremama Hrvatske za eurozonu, rekao je premijer
Vidi originalni članak

Prije svečane sjednice Sabora, premijer Andrej Plenković sastao se u Banksim dvorima s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.

- Drago mi je da je Donald Tusk, predsjednik Europskog vijeća i veliki prijatelj Hrvatske danas s nama ovdje. Prije 25 godina priznalo nas je 12 zemalja, a među njima i njegova Poljska. To je velika gesta kojom se odaje poštovanje Hrvatskoj. Raspravljali smo o ključnim europskim temama, o pripremama za pristupanju Schengenu, o izradi reforma, daljnjim pripremama Hrvatske za eurozonu. Razgovarali smo i o trenutnoj situaciji u Europskoj uniji te velikom sastanku Europskog vijeća povodom 60. obljetnice Rimskih ugovora. Dotaknuli smo se situacije na jugoistoku Europe, odnosa sa susjedima i situacije u BiH. Hvala na dolasku, Donalde - rekao premijer Plenković.

Tusk mu je odgovorio kako mu je veliko zadovoljstvo biti danas u Hrvatskoj.

- To je ujedno i moja dužnost kao predsjednika institucije koja je prijatelj Hrvatske. U ova teška vremena, Europa traži zajedničku odgovornost i danas je Hrvatska za mene najbolji partner kojeg možemo zamisliti. Vaša uloga je ključna za stabilnost u regiji. Vi ste jedna vrsta garancije da o budućnosti ove regije možemo govoriti s više optimizma nego prije. Imamo puno razloga za slavlje. Hrvatska je puno toga postigla u posljednjih 25 godina. Nevjerojatno je što ste sve postigli - poručio je Tusk.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • ina67 17.01.2017.

    Da nam je samo znati što je o bećano kad je ovaj uspio recitirati i to čak bolje od Oreškovića.

  • biberrr 16.01.2017.

    Hrvatska je predziđe kršćanstva,naš zadatak je štititi Šengensku zonu od najezde muslimana.Ograđeni smo žicom i sa zapadne i sa sjeverne strane,Šengen EU brani žičanim ogradama,a naš zadatak je udomljavanje emigranata!

  • nekiTip_3 16.01.2017.

    to isto valjda priča i srbima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare