To je to što me zanima!

Tutankamon je bio dijete incesta i zbog toga je umro

Znanstvenici su rekli kako je faraon imao bolesne gene te da njegovo tijelo nije 'moglo dugo trajati'. Bolovao je od raznih bolesti pa i nekroze tkiva
Vidi originalni članak

Tutankamon je umro zbog toga što su njegovi roditelji bili brat i sestra. Faraon je zbog incesta imao bolesne gene i njegovo tijelo jednostavno nije 'moglo dugo trajati', kažu znanstvenici. Oni već dugo istražuju zašto je Tutankamon umro prije svog 20. rođendana. Mladi faraon je vladao od 1334. do 1323. pr.Kr. Dosad su vjerovali da su ga ubili udarcem po glavi ili da je umro nakon što je slomio nogu. Arheolozi i genetičari su prije pet godina skenirali faraonove ostatke te ostatke članova njegove obitelji. DNK je dokazao da njegova majka nije bila žena njegova oca Eknatona već jedna od njegovih sestra, no ne zna se koja. Zbog toga je Tutankamon imao krive noge, stopalo nije imalo  jednu kost, a vjerojatno je imao i djelomičan rascjep nepca. Osim toga bolovao je i od nekroze odnosno smrti tkiva i stanica. U starom Egiptu incest nije bio neuobičajen.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • ujo čedomrz 20.08.2010.

    Pa njega je ubija faraon od bosne Mujokamon,to znate da ima piramida u Visokom,a svadili su se čija je piramida starija

  • user_44556 20.08.2010.

    ....čitam pojedine komentare i pitam se koliko daleko može ići ljudska glupost....čini se da je samo ona beskonačna....(prije ćemo i svemiru naći kraj,nego njoj)

  • user_46027 20.08.2010.

    Incestoidni bezbožnici

Komentiraj...
Vidi sve komentare