To je to što me zanima!

Tužiteljstvo u problemima? Za svjedoke zvali i Smiljanine ujne

Draga i Nada Sabol nisu svjedočile u istrazi protiv Smiljane Srnec (45) zbog ubojstva sestre. Mogu to odbiti i na sudu...
Vidi originalni članak

Prvih pet svjedoka, koje je predložilo tužiteljstvo, trebalo je otkloniti svaku sumnju da je Smiljana Srnec (45) 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić (23) te njezino tijelo sakrila u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu.

Čini se da u tome nisu bili posve uspješni, zbog čega tužiteljstvo nema drugog izbora nego okrenuti se i onim svjedocima koji su u istrazi koristili blagodat nesvjedočenja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

DETALJI IZ PRIJAVE Fredi je došao pijan u 2.15 sati po noći i ošamario Smiljanu...

Tako je zamjenica općinske državne odvjetnice u Varaždinu na prošlom ročištu predložila da na sud pozovu Dragu i Nadu Sabol, ujne Smiljane Srnec. One su tijekom istrage koristile zakonsku mogućnost nesvjedočenja protiv bliskog člana obitelji. Osim što istu opciju mogu iskoristiti i na sudu, pitanje je što bi one mogle reći odluče li svjedočiti.

Naime, budući da su u srodstvu s optuženom, postoji realna opasnost da neće moći sasvim objektivno sagledavati neke činjenice koje bi mogle biti važne za sud. Također, njihovo iskazivanje može se “obiti o glavu” tužiteljstvu.

TRAŽILA DA SE BRANI SA SLOBODE Vrhovni sud odbio Smiljaninu žalbu: Srnec ostaje u zatvoru

Sličan primjer već smo vidjeli, Smiljanin ujak Drago Sabol, koji je jedini iz obitelji odlučio svjedočiti, bacio je novo svjetlo na slučaj.

On je otvoreno govorio o problemima s alkoholom Smiljanina i Jasminina oca Martina Dominića Fredija te o njegovim nasilnim incidentima. Sud će, po službenoj dužnosti, ispitati policajce koji su radili na slučaju Jasminina nestanka. Potom će odlučiti što će s njihovim bilješkama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Kuco11 30.10.2019.

    Kad ce svjedociti Jasmina?

  • 29.10.2019.

    Ako ona tvrdi da je nevina onda je nemoguće utvrditi nakon toliko godina da je ona i ubila, sam proces suđenja je obična farsa, na kraju će osuda biti oslobađajuča. Totalno glupo suđenje!!

  • 24 SATA NON-STOP 29.10.2019.

    jos ce se i izvuci kao O.J. Simpson!

Komentiraj...
Vidi sve komentare