To je to što me zanima!

Tuzla: Ubio troje susjeda u kući i još troje u autobusu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Policija je uhitila T. Petrovića (45), koji je rano jutros pucajući iz puške ubio troje susjeda, a nakon toga još troje putnika u gradskom busu
Vidi originalni članak

U četvrtak u rano jutro, nešto poslije šest sati, Tomislav Petrović (45) izašao je iz kuće i uputio se prema susjedu Miji Petroviću. Čvrsto je u ruci stiskao pištolj kalibra 7,62 milimetra. Tuzlanski zaselak Trstije tek se budio. Došavši do susjedovih ulaznih vrata, Petrović je počeo lupati i zvoniti, no nitko mu nije otvorio. Ukućane je probudila buka. Mijo Petrović krenuo je prema ulaznim vratima otvoriti nestrpljivom ranoraniocu. Tomislav je u međuvremenu provalio i na stubama nekoliko puta pucao u prsa Miji Petroviću. Supruga Kaja, čuvši pucnjeve u hodniku, dotrčala je iz spavaće sobe. Bez razmišljanja Tomislav joj je uperio pištolj u prsa i u nju ispalio nekoliko hitaca. Supružnici su na mjestu poginuli. Njihova djeca Sandra (22) i Roko (17), koji su bili u kući, pobjegli su.
- Ubijao je sve po redu. Jedva smo uspjeli pobjeći - rekli su Sandra i Roko. Susjed Ivo Markanović čuo je galamu i pucnjeve. Shvatio je da mu prijeti opasnost. Uplašio se i zaključao se u kupaonicu, računajući valjda da ga pomahnitali ubojica ondje neće pronaći. Samo nekoliko minuta nakon što je dokrajčio Miju i Kaju, Petrović se pojavio na pragu Markanovića. I opet je zvonio, lupao i dozivao. I opet mu nitko nije otvorio. Nekoliko snažnih udaraca i vrata su popustila. Ušao je u kuću, no dočekala ga je tišina. Pretraživao je kuću sobu po sobu. Ubrzo je shvatio da se njegova sljedeća žrtva krije u kupaonici. Razvalio je vrata i pucao u glavu preplašenom Markanoviću. Obračunavši se s Markanovićem, Petroviću još nije bilo dosta krvi. Hladno i smireno izašao je iz susjedove kuće i uputio se prema 50-ak metara udaljenoj autobusnoj postaji. Ondje je na stajalištu bio lokalni autobus broj 18. Unutra su bila samo tri putnika za Tuzlu. Petrović je prišao autobusu i kroz zatvorena vrata pucao u prsa vozaču Murselu Čoliću (41). Nasilno otvorivši vrata, Petrović je ušao u autobus i pucao u glavu supružnicima Niki i Mari Petrović te Dragici Markanović. Nakon što je autobus napunio krvlju, izašao je i sjeo u svoj automobil. Uputio se prema Srednjoj Lipnici, no zaustavio se nakon dva kilometra vožnje. Ondje je pred obiteljskom kućom počeo mahnito pucati po automobilu parkiranom u dvorištu. U međuvremenu je netko pozvao policiju, koja ga je tamo uhitila. Još nije poznato po čijem je automobilu Petrović pucao i u kakvoj su vezi automobil i njegov vlasnik s ubojstvima. Čuvši buku i pucnjavu, mještani su već ranije pozvali policiju, a nekoliko hrabrijih otrčalo je do autobusa. Željeli su pomoći putnicima. Samo je vozač Čolić preživio je napad.
- Teško ranjenog izvukli su ga iz autobusa, a Hitna ga je prebacila u bolnicu. Nakon operacije on je stabilno i izvan je životne opasnosti - rekao je Miralem Malkić, glasnogovornik policije Tuzlanskoga kantona. Nakon uhićenja, hladnokrvni ubojica se u pritvoru pokušao ubiti, pa su ga prevezli na Neuropsihijatriju u Tuzlansku bolnicu. Iako su u javnost procurile informacije da se uspio objesiti, to su sinoć opovrgnuli iz tuzlanske policije i potvrdili nam da je živ. Malkić je također rekao da, prema prvim informacijama, ubojica policiji nije poznat od ranije. Mještani su rekli da je Petrović agresivan čovjek. Živio je u Hrvatskoj, a suprugu i dvije kćeri je posjećivao. I ovaj je put u Trstije došao nakratko. Strahujući od odmazde mještana, policija je sklonila njegovu obitelj na nepoznatu adresu.

TOMISLAV PETROVIĆ JE IMAO PTSP?
Tomislav Petrović vjerojatno je bolovao od PTSP-a i, neslužbeno doznajemo, liječio se u klinikama u Hrvatskoj te u Kliničkom centru u Tuzli. Potvrdili su nam to i neki članovi Udruge oboljelih od PTSP-a Stećak iz Tuzle.
- Petrović, na žalost, nije bio naš član. Da jest, mi bismo kroz naše aktivnosti poradili na njegovoj rehabilitaciji - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • silvijavk1978 30.05.2008.

    nevjerojatno,pa jel moguce da je i on bolovao od ptsp,toliko bolesti on i svi drugi u hrvatskoj koji nesto naprave imaju jadni ptsp,kao ispada manje je gresan...jel jadan eto bio u ratu,to kao i korade,ma tko ce utjesiti majku cije je on dijete ubio,zabole je i za njega i rat i ptsp,strasno koliko mi idiota imamo,i tu i vani

  • seine 30.05.2008.

    covijek hoce da puca.....pa posaljite ga u rat neka ratuje. i svi drugi koji razmisljaju kao i taj idiot.

  • sreca35 30.05.2008.

    Iskrena sucut obitelji zrtava !! Ja samo mogu reci , nek nas Bog cucva. Ovo ste se desava u posljednje vrijeme je uzas. Ubijati bez razloga i onda samo reci PTSP.

Komentiraj...
Vidi sve komentare