To je to što me zanima!

U Bahreinu otkriveno najveće naftno polje u povijesti zemlje

Ministar za naftu šeik Muhamed Bin Kalifa Al Kalifa izjavio je da se započelo s detaljnom analizom sadržaja novoga naftnog polja, njegovom veličinom i isplativošću
Vidi originalni članak

Bahreinske su vlasti objavile da je u zemlji otkriveno najveće naftno polje u povijesti te kraljevine, izvijestila je službena novinska agencija BNA. 

Naftni izvor otkriven je na zapadnoj obali zemlje.

To je najveće otkriveno naftno polje od 1932., godine u kojoj je započela eksploatacija nafte u Bahreinu. 

"Možemo vas obavijestiti da prvobitne analize pokazuju da je riječ o velikoj količini nafte, koja će omogućiti dugoročno crpljenje", stoji u priopćenju bahreinskog Povjerenstva za prirodne resurse i ekonomsku sigurnost. 

Ministar za naftu šeik Muhamed Bin Kalifa Al Kalifa izjavio je da se započelo s detaljnom analizom sadržaja novoga naftnog polja, njegovom veličinom i isplativošću. 

Analiza se ostvaruje u suradnji s američkom naftnom konzultantskom tvrtkom DeGolyer and MacNaughton iz Dallasa. 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • MarioMarca 02.04.2018.

    Ma nemoj mi rec da odjednom ima jos vise nafte to zato sto sve vise izlazi el. automobila pa da malo uspore

  • Fahri Musliu Junior 02.04.2018.

    Ovi Arapi leže na nafti i plinu ali sva istraživanja i eksplotaciju za njih, ali i za svoje potrebe, rade Američke, Britanske, Francuske i Njemačke kompanije jer samo one imaju potrebnu tehnologiju za taj složeni proces vađenja i transportiranja tih energenata cjevovodima i morskim putem. Hvala ti naša draga premila Ameriko što se brineš za energetsku situaciju u svijetu i za napredak čovječanstva. Da nema njih rusi bi svijet ucjenjivali sa tim energentima i postavljali bi neprihvatljive političke i osvajačke uvjete zemljama koje ospkrbljuju. Ovako tu je Amerika koja, kad zagusti, uvijek uskače sa ospkrbom zapadne europe naftom i plinom iz Bliskog Istoka i Arapskog poluotoka, tako da pijane bačuške najčešče izvisuju i sebe priključuju na aparatima od muke, hehehehe

  • 02.04.2018.

    Mi smo naša polja dali Mađarima, sad im još fali da tu naftu prebace u svoje rafinerije u Mađarskoj i nas pogase. A naši su političari u postfosilnom dobu, nama energetika nije strateška, industrija nam ne treba, mi imamo prodavače karti za inozemstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare