To je to što me zanima!

U BiH je potvrđena bjesnoća, prvi put nakon šest godina

Preporuke stručnjaka su provedba cijepljenja kako bi se izbjegla mogućnost širenja bolesti s divljih na domaće životinje, a onda na ljude, stoji u priopćenju
Vidi originalni članak

Institut za zdravlje i sigurnost hrane BiH potvrdio je u četvrtak kako je u toj zemlji prvi puta nakon šest godina registrirana pojava bjesnoće, bolesti koja je  smrtonosna i za ljude i za životinje.

Testiranjem provedenim potkraj svibnja u referentnom državnom laboratoriju potvrđeno je kako je jedan lovački pas bio zaražen bjesnoćom, a pronađen je na teritoriju Srebrenice u istočnoj Bosni. 

Sport 'Lovac na šišmiše' Ginobili cijepljen je protiv bjesnoće

Kako su naveli iz Instituta, to je prvi takav slučaj nakon šest godina kada se također pojavila bjesnoća u BiH, a izvor zaraze i tada je bio pas.

Institut je upozorio kako je potrebno poduzeti mjere zaštite da bi se spriječilo širenje te bolesti.

"Preporuke stručnjaka su provedba cijepljenja kako bi se izbjegla mogućnost širenja bolesti s divljih na domaće životinje, a onda na ljude", stoji u priopćenju.

Stanovništvu je za sada dana preporuka da izbjegavaju kontakt s bolesnim životinjama.

UMRLO 5 LJUDI Kinezi su usmrtili gotovo 5000 pasa zbog epidemije bjesnoće

Iz Instituta podsjećaju na pokazatelje Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) po kojima godišnje u svijetu od bjesnoće umire 59 tisuća ljudi, od čega su 40 posto djeca mlađa od 15 godina.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Usora1 11.06.2020.

    daj ne zajebavajte nas, "U BiH je potvrđena bjesnoća, prvi put nakon šest godina", odite malo do skupstine, bijesni koliko ti dusa hoce samo nitko da ih otkrije. eto neki dan su agitovali protiv kardinala samo "strucnjaci" nisu dijagnosticirali uzrok..

  • 11.06.2020.

    Zatvaraj granice . Tko želi u HR mora imati potvrdu da je zdrav ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare