To je to što me zanima!

U BiH su uhitili osmoricu zbog zločina nad Hrvatima i Srbima

Uhićenici su činili ratne zločine nad civilima i ratnim zarobljenicima u logorima na području Hadžića, nedaleko od Sarajeva. Navodno su ih mučili i zlostavljali
Vidi originalni članak

Po nalogu Tužiteljstva BiH uhićeno je osmero ljudi koje se sumnjiči da su na području Hadžića činili ratne zločine nad civilima i zarobljenicima hrvatske i srpske narodnosti, prenosi Sarajevo-x.

Uhićeni su Mustafa Đelilović (1955.), Fadil Čović (1953.), Mirsad Šabić (1954.), Nezir Kazić (1960.), Bećir Hujić (1957.), Halid Čović (1953.), Šerif Mešanović (1957.) i Nermin Kalember (1969.).

Svi su obavljali manje ili više značajne funkcije na području Hadžića. Đelilović je bivši predsjednik Skupštine i predsjednik Ratnog predsjedništva općine Hadžići, Čović je obavljao posao načelnika službe za javnu sigurnost u Hadžićima, a Šabić je bio policajac te službe. Kazić je je bivši zapovjednik Devete brdske brigade Armije BiH. Hujić je bivši upravnik logora Silos u Tarčinu, Čović i Mešanović su bili njegovi zamjenici, a Kalember je tamo bio stražar.

Uhićenike se tereti za zločine nad civilima i ratnim zarobljenicima protupravno zatočenima u logoru Silos, te u objektima za zatočenje u prostorijama osnovne škole u Pazariću i logoru u kasarni Krupa. Kako navodi Tužiteljstvo BiH, zatvorenici su u ondje bili izloženi nečovječnom postupanju, mučenju, namjernom nanošenju snažne tjelesne ili duševne bole ili patnje, nanošenju velikih patnji i povreda tjelesnog integriteta ili zdravlja, oduzimanju prava na pravično suđenje i prisiljavanju na prinudni rad. Zbog svega toga više zarobljenika je i umrlo.

Osim uhićenja izvršeni su i pretresi na sedam lokacija, s ciljem pronalaženja dokumentacije i dokaznih materijala vezanih za ovaj slučaj.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lolita 29 23.11.2011.

    Ne razumijem vas novinare- NAVODNO pa naravno da su mučili i srbe i hrvate

  • Kizo1973 22.11.2011.

    Napokon i najveći koljači da dođu na tapetu. Muslimani su najgnjusnije zločine radili i nad srbima nad hrvatima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare