To je to što me zanima!

U Bjelovaru zaražen zaposlenik Gradske uprave, a na sjednici vijeća bio je i Dario Hrebak...

Pokazalo se da je Hrebakov 'izlet' iz samoizolacije i odlazak na testiranje te mahanje testom da je negativan dogovor sa Stožerom na razini cijele države
Vidi originalni članak

Prema najnovijim podacima objavljenim u nedjelju, u Bjelovaru je još jedna osoba oboljela od koronavirusa, i to zaposlenik Gradske uprave koji je bio sudionik sjednice Gradskog vijeća održane 17. ovog mjeseca. Stoga se pokazala ispravnom odluka epidemiologinje Vesne Grgić da sudionici sjednice moraju u samoizolaciju, koju je prekršio gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak, koji je izabran u Sabor na listi HDZ-a u II. izbornoj jedinici, jer je napustio samoizolaciju i otišao se privatno testirati.

POGLEDAJTE VIDEO: Nova pravila pružanja prve pomoći za vrijeme pandemije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, njegova je ruka bila neophodna. Bez nje mandatar Andrej Plenković ne bi imao dovoljnih 76 glasova kako bi se potvrdila nova Vlada. No, ni to nije bilo dovoljno mladom HSLS-ovom lavu, već je otišao i korak dalje svalivši drvlje i kamenje na Vesnu Grgić, oglasivši se 17. srpnja u Novom listu, nazvavši njezinu odluku cirkusom, iza koje stoje političke igre.

SPORNA ODLUKA CAPAKA Božinović o Hrebaku: On je bio negativan, ne može širiti virus

- Ona je pod utjecajem župana Damira Bajsa s kojim ja nisam u dobrim odnosima. Ne znam koji bi drugi razlog bio. Uostalom, nitko osim zaraženog s te sjednice nema nikakve simptome. Za mene je to cirkus - izjavio je, između ostalog, za Novi list Dario Hrebak.

Napavši bez razloga, Vesnu Grgić, koja je samo dosljedno radila svoj posao, a to se pokazalo ispravnim jer je novozaražena osoba iz Gradske uprave. Dario Hrebak se nije poklopio ušima, ali je u nedjelju u jutarnjim satima na stranicama Grada, objavljena vijest koja potvrđuje da je Vesna Grgić bila u pravu.  

- Vezano uz situaciju nastalu nakon održane sjednice Gradskoga vijeća Grada Bjelovara, 17. srpnja 2020., na kojoj je bila prisutna osoba kojoj je naknadno utvrđeno da je pozitivna na virus Covid-19, obavještavamo vas da je potvrđena još jedna osoba pozitivna na Covid-19 koja je također sudjelovala na tom događaju. Ovim putem želimo sve građane obavijestiti i o izmijenjenom načinu rada Gradske uprave od ponedjeljka, 27. srpnja 2020. Naime, Gradska uprava normalno i dalje nastavlja s radom, no kako bi održali epidemiološku situaciju dobrom, ponovno uvodimo posebne zaštitne mjere u radu sa strankama. 

BJELOVARSKO-BILOGORSKA: Zaražen sudionik sjednice na kojoj je bio i Dario Hrebak

U skladu s tim, molimo sve građane koji trebaju obaviti bilo što u Gradskoj upravi, a nije neophodno da dolaze osobno, da prvo nazovu na broj telefona (043) 622 000 ili da pošalju mail na jedan od gradskih mailova koji se nalaze na internetskim stranicama Grada Bjelovara, nakon čega će biti upućeni djelatniku zaduženom za određeno područje. Dolaze li ipak osobno, potrebno je obratiti se zaštitaru na ulazu koji će ih potom uputiti u daljnje postupanje. Gradska blagajna bit će zatvorena do daljnjega. O svim promjenama obavještavat ćemo na vrijeme putem medija, gradskih internetskih stranica i društvenih mreža.  

Sve građane molimo za razumijevanje i strpljenje. U ovoj nezavidnoj situaciji, koja je pogodila čitav svijet, važno je da svi ostanemo odgovorni i pridržavamo se svih mjera i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite kako bi zaštitili sebe i svoje bližnje - stoji u priopćenju Grada. 

Pokazalo se da je Hrebakov „izlet“ iz samoizolacije i odlazak na testiranje te mahanje testom da je negativan dogovor sa Stožerom na razini cijele države. Naime, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak je tim postupkom, kako bi osigurao Plenkoviću izglasavanje Vlade, doveo u opasnost mnoge ljude. Još jednom se pokazalo da je hrvatska politika i interesi političara (Hrebak – Plenković) iznad svega. Pa čak kad je i zdravlje u pitanju. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • frajer_2 26.07.2020.

    Što ljude cini zdravim? Kretanje, bavljenje sportom, udisanje svježeg zraka, prirodni imunitet ili cjepivo, maska i karantena?

  • ..D a r k w o o d.. 26.07.2020.

    NISTE OBVEZNI obvezni nositi masku-samo se pozovite na članak ovog zakona //// Ako ne ide milom tada po zakonu Trgovac: Nemate masku, morate nositi masku! Kupac: Hrvatski zavod za javno zdravstvo je izdao izuzeće od obaveze nošenja maski. Izuzet sam od obveznog nošenja maski i ne moram nositi masku. Trgovac: Kako to mislite, ne morate? Kupac: Zbog zdravstvenih razloga. Imam kronični bronhitis i astmu. Osim toga, cijelo vrijeme sam okružen gluhim osobama koje mi moraju čitati sa usana, a i gubim svijest kada imam prekriveno lice, niti mogu skinuti masku bez tuđe pomoći. Trgovac: Pokažite mi medicinsku potvrdu da ste izuzeti od obveznog nošenja maske. Kupac: Drage volje, ali medicinsku dokumentaciju Vam ne mogu pokazati zbog odredbe 35 zaštite osobnih podataka popularno znane kao GDPR, kao i prava na povjerljivost sukladno čl. 25. Zakona o zaštiti prava pacijenata. Trgovac: Ne smijete biti u trgovini bez maske! Tako i Vi i mi koji radimo u trgovini možemo dobiti kaznu.... NASTAVAK u komentaru dole ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare