To je to što me zanima!

U moru ispred Omiša pronašli su bombu iz 2. svjetskog rata

Utvrđeno je da je riječ o manjoj bombi američke proizvodnje zaostaloj iz Drugog svjetskog rata. Službenici protueksplozijske zaštite i ronioci bombu su izvadili iz mora
Vidi originalni članak

Policija u Splitu u četvrtak prije podne dobila je dojavu o navodnoj bombi u moru kod Omiša. 

Iz policije su kazali kako je dojava stigla oko 10 sati te da je predmet nalik bombi uočen oko 70 metara od obale u moru na dubini od oko dva metra. Na teren su izašli ronioci specijalne jedinice policije i službenici protueksplozijske zaštite.

Nakon obavljenih izvida utvrđeno je da je riječ o manjoj bombi američke proizvodnje zaostaloj iz Drugog svjetskog rata. Službenici protueksplozijske zaštite i ronioci bombu su oko 18 sati izvadili iz mora i premjestili na sigurno mjesto do uništenja. 

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • DaBar_3 14.06.2018.

    Prije nekoliko godina sam našao bombu u moru na otoku Viru, u blizini plaže Pedinka, na nekih 200m od obale...otišao u grad i prijavio policiji...točnije pokušao prijaviti dvojici policajaca koji su vodili opušteni razgovor sa jednim mještanom. Njihov odgovor je bio: Danas je neradni dan (petak i Velika Gospa), zovite u ponedjeljak u Zagreb. Ja sam ipak tražio da uzmu izjavu ali su oni i na to rekli: Jel znate koliko toga ima u moru?... I još uvijek je ta bomba tamo...ribari uredno puštaju mreže u blizini...i nikome ništa.

  • 14.06.2018.

    jako blizu obale

  • ajetodoo 14.06.2018.

    Ispala iz čamca omiškim gusarima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare