To je to što me zanima!

U Bosporu se sudarili brodovi, članovi posade su evakuirani

MV Kayan i dalje polako tone nakon sudara s teretnjakom M/V Adriablue, no uklonjen je iz tjesnaca Bospor. Brodovi su se sudarili zbog jakog vjetra
Vidi originalni članak

U Bosporu, morskom tjesnacu koji prolazi kroz Istanbul i spaja Crno more s Mediteranom, u petak su se zbog jaka vjetra sudarila dva teretna broda, prenosi Reuters.

S broda MV Kayan I, koji je teže oštećen pa je počeo tonuti, evakuirano je 13 članova posade. Brod težak 5644 tone plovio je pod zastavom Sijera Leonea, a sudario se s teretnjakom M/V Adriablue u južnom dijelu tjesnaca. Adriablue je pretrpio štetu u putničkom dijelu.

Većeg prometnog zastoja nije bilo jer je Kayan odvučen u Mramorno more, gdje su ga druga plovila držala kako ne bi potonuo. Međutim, još uvijek tone i postoji mogućnost da će i potonuti. Dužnosnici ističu da šteta za okoliš pritom ne bi bila velika jer je riječ o relativno malom brodu, dugom 80 metara.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • šakić 20.01.2012.

    ops pričaš gluposti ,nisu na nuklearni pogon ,ima nafte ,smeća, i td.. ali neam nuklearnog otpada !

  • ops 20.01.2012.

    I naravno na nekom od ovih silnih brodova sto su se ovih dana potopili verovatno ima malo nuklearnog otpada kao po obicaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare