To je to što me zanima!

U Britaniji uhićena četvorica: Osumnjičeni su za terorizam

Britanska prometna policija najavila je u utorak da će osnovati dvije nove protuterorističke postrojbe u Manchesteru i Birminghamu. Postrojbe će imati naoružane policajce
Vidi originalni članak

Britanska policija uhitila je u utorak četvoricu muškaraca osumnjičenih da su planirali terorističke napade nakon pretresa četiriju kuća na sjeveru Engleske.

Muškarci su bili u dobi od 22 do 41 godinu, a uhićeni su na tri adrese u Sheffieldu i jednoj u obližnjem Chesterfieldu.

Uhićeni su zbog sumnje da su sudjelovali u "pripremi ili poticanju na terorističke napade."

Istodobno, britanska prometna policija najavila je u utorak da će osnovati dvije nove protuterorističke postrojbe u Manchesteru i Birminghamu. Postrojbe će imati naoružane policajce, posebno uvježbane pse i stručnjake za psihologiju.

Direktor britanske obavještajne službe MI5 Andrew Parker upozorio je u listopadu da je Britanija suočena s najozbiljnijom terorističkom prijetnjom ikad nakon "dramatičnog porasta" aktivnosti ove godine, uključujući napade u Londonu i Manchesteru.

Parker je upozorio na "izraženu terorističku prijetnju islamističkih ekstremista" koja je "višedimenzionalna, brzo se razvija i djeluje na stupnju i ritmom koji nije prije viđen."

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Dalibor0704 19.12.2017.

    Ne morate se bojati da će vam teroristi doći u GB. Svi su već davno uselili, a mnogi su i rođeni kod vas.

  • Nananaci 19.12.2017.

    Umjesto ovakvih beskorisnih članaka, bilo bi bolje da pozivate na donošenje R&R zakona. Koga zanima da ima 4 terorista u VB? Svi znamo da ih ima na tisuće i milijune koji ih podržavaju, ovo nije vijest.

  • ServiSluge 19.12.2017.

    Sve zemlje Europe trebaju slijediti primjere Republike Kosova, Nizozemske i Austrije i na vlasti da dođu desno orijentirane stranke koje su jedina spas za stari kontinent. Kosovska država je donjela zakon po kojem svaki građanin ove zemlje koji je učestvovao ili još uvijek učestvuje u ratu u Siriji če biti uhičen i osuđen na dugogodišnju kaznu robije. Sa Kosova je dosad u Siriji otišlo oko 300 mladih indoktriniranih plačenika od tog broja njih 100 je več poginulo tamo u ratu, 100 ih se vratilo i oni su po zatvorima a za još 100 se ne zna i oni su zasad na Interpolovoj listi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare