To je to što me zanima!

U Bruxellesu rade stotine obavještajaca iz Rusije i Kine

Diplomati su upozoreni da izbjegavaju određene lokacije među kojima je popularni restoran i kafić u blizini glavne zgrade Europske komisije i sjedišta EEAS-a.
Vidi originalni članak

Odjel za unutarnju sigurnost Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) upozorio je da u Bruxellesu djeluje stotine ruskih i kineskih špijuna, prenio je njemački list Die Welt u subotu pozivajući se na europske diplomate.

Prema tom izvješću EEAS smatra da u Bruxellesu trenutno djeluje oko 200 ruskih i 250 kineskih obavještajaca.

Diplomati su upozoreni da izbjegavaju određene lokacije među kojima je popularni restoran i kafić u blizini glavne zgrade Europske komisije i sjedišta EEAS-a.

Ruski i kineski obavještajci uglavnom rade u veleposlanstvima i trgovinskim predstavništvima svojih zemalja, prema tom izvješću.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mestar 09.02.2019.

    To su sve pametni u tom bruxellesu ne moze njih nitko tako lako podmitit jer ne prodaju obraz za sitnu lovu, Vidite ove nase europarlametarci kad sam vidim suicu i ostale koji navodno zastupaju nas u bruxllesu i ove koji vladju I ove koji navodno vladaju i donose sve odluke u hrvatskom saboru tih se mi moramo bojat ne kineza ni rusa jer su pohlepni i nista im nije svwto osim njihove guze.

  • ARMAGEDON 09.02.2019.

    Vrlo zanimljivo bi bilo preispitati tko su Rusi i Kinezi koji su pokupovali nekretnine po hrvatskoj uglavnom uz more a koliko se da primjetiti čitava obitelj po cijeli dan sjedi u kafiću , jednom tjedno netko od njih se izgubi na 7 dana ..pa se opet vrati i tako ..

  • Nik Dubrovnik 09.02.2019.

    Sad ce nama 24sata analiticari objasnit kako se radi o propagandi i da fsb, gru i mss ne postoje i da je to sve izmisljotina zapada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare