To je to što me zanima!

U četvrtak na sjednici Vlade odluka o pojeftinjenju plina

Lokalni distributeri plin će od travnja plaćati 2,17 umjesto dosadašnjih 2,47 kuna po kubičnom metru, a za koliko će točno građanima pojeftiniti plin, ovisi i o HERA-i
Vidi originalni članak

Kako je ranije najavljeno, plin za kućanstva bi od 1. travnja trebao pojeftiniti između šest i deset posto. Iz Ministarstva gospodarstva neslužbeno se doznaje da bi odluku o pojeftinjenju plina Vlada trebala donijeti već na sutrašnjoj sjednici, javlja Večernji list.

Lokalni distributeri plin će od travnja plaćati 2,17 umjesto dosadašnjih 2,47 kuna po kubičnom metru, a za koliko će točno građanima pojeftiniti plin, ovisi i o Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA). 

Do kraja mjeseca HERA bi trebala odlučiti o distributivnim maržama. Dakle, odlučit će koliku maržu lokalni distributer, recimo Gradska plinara Zagreb, smije imati. Stručne, ali još neslužbene informacije govore o tome da će lokalne plinare dobiti dozvolu za maržu od pet do 15 lipa, kako koja plinara, tako da bi kućanstva, dakle krajnji korisnici, mogli na koncu dobivati račune za plin umanjene za šest do deset posto- doznaje Večernji list.


Idi na 24sata

Komentari 14

  • Lun@ 777 12.03.2015.

    I to se zove pojeftinjenje. Prešparat ćemo 40 kuna na iznos od 1.000 kuna. Mrvica. Sitnica. Kakva bombastična vijest od Vlade. Pojeftinjenje na proljeće, kada ne trebamo plin, osim za kuhanje. Ne brinite, na jesen će opet poskupjeti, ali barem 80 lipa po kubiku. Narod u Hrvatskoj zahvaljuje Vladi što misle na nas.

  • skandal 11.03.2015.

    Pojeftinjuje a ovisno o heri,najprije ste digli plin prije nekoliko mjeseci,i sada nam nudite gratis plin ,koji smo vam već preplatili,pa zar stvarno mislite da smo ovce,prošli smo tu školu sa gorivom,neznam dali je ovo večernja škola ili vrtić od našeg ministra Vrdoljaka....

  • pa šta je 11.03.2015.

    ovisi o HERI ???? pa gdje je ta HERA kad je nafta u pitanju?? barel pada ispod 50 doara a nama gorivo preko 9 kn umjesto ispod 7kn. Valjda Vrdoljak i ostala banda neradnika dobija provizije ispod stola od naftnog lobija pa uredno šuti o nafti a plin smanjuje po ljeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare