To je to što me zanima!

U dvoranu za 200 ljudi pozvali 880 ravnatelja osnovnih škola

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ravnatelje svih osnovnih škola pozvalo je na predavanje u Zagreb. Tek četvrtina ih je stala u dvoranu u kojoj je bilo 'pakleno'
Vidi originalni članak

Pa nismo ništa čuli, kako ćemo primjenjivati te novosti zbog kojih su nas doveli u Zagreb, pitale su se stotine ravnatelja osnovnih škola. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta pozvalo je ravnatelje svih hrvatskih osnovnih škola, njih 880, na predavanje o novostima u zaduženjima nastavnika nakon donošenja novog pravilnika i potpisivanja novog kolektivnog ugovora. Za predavanje su odabrali dvoranu Građevinske škole u koju stane par stotina ljudi, a ravnatelja je došlo oko 800. Ravnatelji govore kako ih se oko pola uspjelo nagurati u dvoranu (koja uz to nije bila klimatizirana), ali pola ih je ostalo vani. 

- Možda nisu očekivali da će nas toliko doći, ali zbog ovih novosti neki će nam nastavnici biti tehnološki višak. Želimo znati zašto ljudima moramo davati otkaze - rekla je ravnateljica osnovne škole. 

Kao i mnogi kolege, ostavila je posao u zadnjem tjednu škole i putovala stotine kilometara, a jedini rezultat je da se dobro preznojila. Ravnatelji kažu kako je organizacija predavanja koje ih pola nije ni čulo koštala oko pola milijuna kuna

- Graditeljsko-tehnička škola je izabrana kao mjesto održavanja skupa iz razloga jer je to kapacitetom najveći prostor koji nam stoji na raspolaganju te su u istom prostoru održavani brojni skupovi ovakve i slične naravi prethodnih godina - rekla je glasnogovornica Ministarstva obrazovanja Ivana Kalogjera te dodala kako žali što je ravnateljima bilo vruće, ali nisu mogli znati da će temperatura biti 36 stupnjeva. 

Na pitanja koliko je koštala organizacija predavanja i hoće za ravnatelje koji su ostali vani biti organizirano novo nije odgovorila. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • lalala 11.06.2014.

    Treba isušiti močvaru u ministarstvu znanosti , obrazovanja i športa .

  • MI-MA 11.06.2014.

    Zato taj Jovanović zbog svojih loših iskustava mjenja udžbenike, očito mu matematika slabo ide u životu.

  • apocalypsedude 11.06.2014.

    to samo pokazuje koliko nam je stalo do obrazovanja. iz ove zemlje uzasa treba pobjeci sto prije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare