To je to što me zanima!

U Finskoj nuklearki zabilježili rast radijacije, ne istječe van

Ovo je značajan i izniman incident i smatramo da je važno da o njemu damo ispravne informacije, rekla je finska ministrica zdravlja i društvenih pitanja Aino-Kaisa Pekonen.
Vidi originalni članak

Finska agencija za nuklearnu sigurnost (STUK) u četvrtak je objavila da je razina radijacije u nuklearnoj elektrani Olkiluoto na zapadu države narasla, no da je situacija pod kontrolom i da radijacija ne istječe van.

- Nema naznaka curenja goriva u tom incidentu i sad više nema zabrinjavajuće razine radijacije unutar elektrane - priopćila je agencija STUK.

STUK tvrdi kako je rast razine radijacije zabilježen oko 13 sati po lokalnom vremenu, prenosi Reuters. 

- Ovo je značajan i izniman incident i smatramo da je važno da o njemu damo ispravne informacije - rekla je finska ministrica zdravlja i društvenih pitanja Aino-Kaisa Pekonen.

SVATKO MOŽE PRIDONIJETI Tko smanji emisiju ugljika, u Finskoj može dobiti nagrade

Registrirana viša razina došla je iz prostorija koja bilježi visoke razine radijacije i tijekom uobičajenih operacija, a nijedan zaposlenik elektrane nije joj bio izložen, dodala je finska ministrica. 

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) objavila je da joj je STUK javio za incident te da će dati više informacija kad postanu dostupne.

Elektrana Olkiluoto 2, s kapacitetom od 890 megawatta, zaustavila je rad do subote, objavila je tvrtka TVO koja njome upravlja.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • arow 11.12.2020.

    Jel to ona gdje nasi ljudi rade 2 sata a placaju im 8?

  • lukicluka11 11.12.2020.

    Da se je to dogodilo u Ruskoj nuklearki odmah bi se cijeli svijet digao na zadnje noge i blatio sve Rusko, a ovako to se samo usput zabilježi.

  • Selo_malo 10.12.2020.

    Sve je ok dok ne rukne i ne zagadi cijelu kuglu

Komentiraj...
Vidi sve komentare