To je to što me zanima!

U Gradskoj skupštini su povukli rebalans proračuna

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zagrebački pročelnik za financije, Slavko Kojić, je povukao prijedlog rebalansa proračuna. Kaže da su amandmani i raspodjela novca protuzakoniti
Vidi originalni članak

Zagrebački pročelnik za financije, Slavko Kojić, povukao je prijedlog rebalansa proračuna u Gradskoj skupštini. Jedna od stavki koje je Skupština željela smanjiti su subvencije ZET-u za javni gradski prijevoz u iznosu od 95 milijuna kuna. Klub zastupnika SDP-a predložio je da se ZET-u ne diraju subvencije već da se taj novac namakne iz drugih stavki. Zastupnici su prihvatili SDP-ov amandman, no Slavko Kojić je ustvrdio da je takva preraspodjela protuzakonita.
Grad tako ima vremena do rujna da složi novi proračun.
- Pokušat ćemo izmaći tih 95 milijuna kuna bez da ugrozimo obaveze koje su već dogovorene - rekao je Kojić. Gradski proračun od 7,4 milijarde kuna bi se rebalansom smanjio za 405 milijuna kuna.

NE SLAŽU SE SA SPAJANJEM BOLNICAU Gradskoj skupštni u utorak su zastupnici odlučivali i o spajanju bolnica kojih je osnivač Grad, a prema odluci ministra zdravstva od 24. lipnja 2010. Gradski odbor za zdravstvo nije se složio s odukom o spajanju.
- Glavni problem ministra je što se ne dogovara, nego samo donosi odluke. Broj zaposlenih u bolnicama ostao bi isti i time ne bi bilo ušteda. Problem je i bolnica Srebrnjak koja bi tim pripajanjem izgubila 280 milijuna kuna koje je trebala dobiti od Svjetske banke - kazao je dr. Mirando Mrsić. Zastupnici HDZ-a pokušali su obraniti odluku ministra Milinovića, a zastupnici HNS-a tražili gradonačelnika da sve još jednom analizira, pogotovo ako je odluka o spajanju različitih bolnica protuustavna. Odluku Odbora za zdravstvo kojom ne prihvaćaju spajanje bolnica zastupnici su prihvatili jednoglasno s 28 glasova, no dio njih, HDZ, je izašao iz vijećnice. Za sljedeću sjednicu Skupštine pozvat će i ministra Milinovića da sve bolje razjasni zastupnicima te još jednom preispitati odluku o spajanju gradskih bolnica.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare