To je to što me zanima!

U Hercegovcu igrali utakmicu za dječaka koji boluje od raka

Alen Horvat u ponedjeljak ide u Zagreb na šestu kemoterapiju. Rak kostiju otkrili su mu prošle godine nakon pregleda u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj
Vidi originalni članak

Na nogometnom igralištu u Hercegovcu u subotu se igrala revijalna humanitarna utakmica čiji je cijeli prihod namijenjen za liječenje teško bolesnog Alena Horvata iz Hercegovca. Učenik 8. razreda mjesne osnovne škole boluje od zloćudne bolesti, a četveročlana obitelj živi od 1200 kuna koliko iznosi majčina mirovina i "prepolovljene" očeve plaće koji je već duže vrijeme na bolovanju.  

- Sakupili smo 2800 kuna, i podijelili uplatnice gledateljima koji su bili na utakmici između ženske nogometne ekipe Opća opasnost i momčadi u kojoj su nastupili općinski vijećnici pet od 12 pozvanih općinskih načelnika i gradonačelnika s područja Bjelovarsko–bilogorske županije – kazala nam je Marijana Javurek, jedna od organizatora susreta. Dodala je kako je pomalo razočarana što lokalni dužnosnici nisu imali više sluha za jednu takvu manifestaciju. Alen se nije pojavio na igralištu jer se nije dobro osjećao. 

Po riječima oca Stjepana i majke Tanje koji uz Alena imaju i stariju kćer, Alen u ponedjeljak ide u Zagreb u Klaićevu bolnicu na šestu kemoterapiju. Rak kostiju je otkriven prošle godine nakon pregleda u Klaićevoj koncem studenog. 

- Nakon kemoterapije u svibnju bi trebao ići na operaciju kojom bi mu zamijenili dvije kosti koje je zloćudna bolest uništila metalnim kostima. Potom slijede još dvije kemoterapije i onda ga očekuje transplantacija matičnih stanica – kazao nam je otac dječaka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kity 15.04.2012.

    Dragi Alene samo hrabro i dalje..Želim ti brzo ozdravljenje.SRETNO <3

Komentiraj...
Vidi sve komentare