To je to što me zanima!

U hidroelektrani u Platu našli mine, streljiva, ručne bombe...

Hidroelektranu Dubrovnik u Platu pretražili su priotehničari i pronašli više eksplozivnih sredstava, od čega su dva bila u samom pogonu. Nastavlja se sanacija kako bi se dovela u pogonsko stanje...
Vidi originalni članak

Predmetna eksplozivna sredstva iznesena su iz kruga HE Dubrovnik te su delaborirana u cijelosti, a po mišljenju MUP-a PU Dubrovačko-neretvanske vjerojatno su zaostala iz razdoblja Domovinskog rata, odgovorili su iz HEP-a na upit Dubrovačkog dnevnika dok su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske detaljnije pojasnili o kojim se sredstvima radi.

'U samom pogonu Hidroelektrane Dubrovnik u Platu pronađena jedna ručna bomba i jedna protupješačka antimagnetna mina. Izvan pogona, odnosno u vanjskom krugu hidroelektrane, pronađeno je jedno topničko streljivo, jedna minobacačka mina, jedna protupješadijska potezna mina u raspadnutom stanju, 9 komada streljiva u raspadnutom stanju i repni dio minobacačke mine, također u raspadnutom stanju', pojasnili su iz Policije.

'NE OSJEĆAM SE KRIVIM' Tragedija u HE Dubrovnik: Za osumnjičene će tražiti zatvor?

 S obzirom na to da je pirotehnički pregled završen pogon je, kako tvrde iz HEP-a, siguran za nastavak radova te se nastavlja sanacija hidroelektrane kako bi se HE Dubrovnik doveo u pogonsko stanje.

Podsjetimo, požar u hidroelektrani Dubrovnik dogodio se 10. siječnja, a bježeći od vatre i dima trojica djelatnika su izgubila svoje živote. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • srecko64 12.08.2019.

    Mozda teroristi!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare