To je to što me zanima!

U hladu paklenih 36 °C: Ceste se "tope", nema pitke vode...

Osim velikih vrućina neke dijelove Njemačke je u petak pogodilo grmljavinsko nevrijeme. Kuću kod Kassela je pogodila munja i zapalila krov. Nitko nije ozlijeđen
Vidi originalni članak

Zbog visokih temperatura u Njemačkoj se "tope" ceste, neka mjesta nemaju pitke vode, a vlakovi ne voze, piše Bild. U Mannheimu je u petak izmjerena temperatura od 36,3 stupnja Celzija i to je današnji rekord. U mjestu u Bavarskoj nestalo je struje pa je pumpa za vodu bila van pogona. 

Ljudi gotovo cijeli dan nisu imali vode. Visoke temperature "rastopile" su asfalt na autocesti zbog čega je u blizini Hamburga došlo do kolone duge čak 20 kilometara. 

U Essenu se rastopio asfalt ispod pruge pa gradom nisu mogli voziti tramvaji. Ceste su se "rastapale" i u Heidelbergu te Frankfurtu. 

Vlakovi su bili "preopterećeni" pa su se u nekima pokvarile klime zbog čega su putnici morali presjedati. 

Osim velikih vrućina neke dijelove Njemačke je u petak pogodilo grmljavinsko nevrijeme. Kuću pored Kassela je pogodila munja i zapalila krov. Srećom nitko nije ozlijeđen. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • mrav1976 04.07.2015.

    noću je hladnije nego vani

  • 04.07.2015.

    temperature su puno vece jer se asfalt ne topi na 36 stupnjeva,danas je bilo preko 40 u umagu pa je cesta bila sasvim normalna

  • SUSSIE_1 03.07.2015.

    A ja sam mislila da Njemci grade kvalitetno. U Grckoj se na temperaturi preko 40 nista ne topi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare