To je to što me zanima!

'U Hrvatskoj je siguran samo pad BDP-a, a ovo je novi rekord Vlade Andreja Plenkovića...'

Zastupnica Domovinskog pokreta ističe da Hrvatska ne provodi strukturne reforme, a uvjerena je da za to neće utrošiti ni sredstva iz EU. Navodi da otkazi pljušte na sve strane, a za građane sigurna je samo nesigurnost.
Vidi originalni članak

Na rekordni pad BDP-a za drugi kvartal ove godine stižu prve oporbene reakcije.

Zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović ustvrdila je kako je pad gospodarstva od 15,1% novi rekord Vlade Andreja Plenkovića navodeći kako je u Hrvatskoj siguran jedino pad BDP-a. Napomenula je da ove brojke samo potvrđuju tvrdnje ekonomista o neadekvatnim i suviše rigoroznim mjerama tijekom upravljanja koronakrizom.

REKORDAN PAD BDP-A Marić: Situacija je gora nego u ratu, očekujemo i daljnji pad...

- Obećanje o sigurnoj Hrvatskoj se istopilo odmah nakon izbora. Vlada je potrošila 21 milijardu bacajući novac iz helikoptera, a učinak je porazan. Otkazi pljušte na sve strane te je za građane sigurna samo nesigurnost. Svjesni smo kako je ovo globalna kriza, ali zašto Hrvatska opet mora biti neslavni rekorder u upravljanju krizom - upitala je. 

Navodi i kako će druge članice EU-a poput Poljske imati daleko niži pad BDP-a.

GORE OD OČEKIVANOG BDP nam pao za čak 15,1 posto!

- Hrvatska ne provodi strukturne reforme niti će sredstva iz EU utrošiti kako bi ih konačno provela. Iz najavljenog većina sredstava će biti utrošena u javni sektor koji je premrežen koruptivno klijentelističkim aferama kojima svjedočimo svaki dan. Ne čudi što je Hrvatska i dalje po percepciji korupcije prva na listi od svih članica EU. Vlada nema opravdanja za neprovođenje reformi, ali nema ih na vidiku - kazala je Vučemilović .

Domovinski pokret je, nastavlja, od samog početka upozoravao da Stožer mora biti sastavljen od stručnog tima u kojem nisu isključivo epidemiolozi te da ga je potrebno proširiti sa stručnjacima kompetentnima na polju gospodarstva i ostalih relevantnih područja.
 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 05.09.2020.

    U potpunosti se slažem!

  • CFO 30.08.2020.

    Osigurali mirovinu , zaposlili podobne, manipulirali i opterecivali nas sa proslim vremenima, ma... .

  • 29.08.2020.

    U Hr je jedino što je trajno, postojano i sigurno su korupcija, besramni klijentelizam i stranačka umrežavanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare