To je to što me zanima!

U Hrvatskoj vlada nestašica lijekova za živce i depresiju

Kod nekih je navodno razlog povezan s proizvodnjom dok neki proizvođači tvrde da je nestašica povezana s neočekivano povećanom potražnjom
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj je nekoliko farmaceutskih tvrtki prijavilo nestašicu antipsihotika, lijekova koji djeluju na živčani sustav, javlja portal Danica. Krka-farma je prijavila nestašicu lijeka Helex SR 1 mg tablete, a razlog je navodno povezan s proizvodnjom. Radi se o skupini lijekova za ublažavanje tjeskobe te je namijenjen samo za kratkotrajnu primjenu.

Belupo je prijavio nestašicu Q-Pin SR 50 mg tablete s produljenim oslobađanjem, a razlog je također povezan s proizvodnjom te lijek neće biti dostupan do kraja ožujka. Belupo nema ni lijeka Vaira-V 5 mg raspadljive tablete za usta, 28 tableta u blisteru djelatne tvari olanzapin. Neće ga biti do 29. ožujka. Radi se o antipsihotik kojim se liječi shizofrenija i depresivna stanja.

BILA JE ČLANICA OD 2015. Oprah napustila upravni odbor tvrtke za mršavljenje: Dionice su im u padu, ona svoje donira

Jadran galenski laboratorij je objavio kako je došlo do nestašice lijeka Temelor 2,5 mg tablete, zbog kako navode, neočekivane povećane potražnje. 

Zbog problema u proizvodnji do kraja travnja neće biti dostupan ni lijek Sanval 10 mg filmom obložene tablete.
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare