To je to što me zanima!

U Hrvatskoj zabranili uvoz električnih stolica i vješala u Hrvatsku

Uz odobrenje nadležnog ministarstva moći će se, primjerice, nabaviti stolice i stolovi s okovima, razne lisice te nazupčani vijci za stiskanje palčeva
Vidi originalni članak

Vješala, giljotine, električne stolice, plinske komore i sustavi za ubrizgavanje smrtonosnih injekcija od idućeg se tjedna neće moći izvoziti i uvoziti u Hrvatsku. Proizlazi to iz prošlotjedne Vladine Uredbe o izvozu i uvozu robe koja se može uporabiti za izvršenje smrtne kazne, mučenje ili drugo okrutno, neljudsko ili ponižavajuće postupanje ili kažnjavanje. Uredbom, koja je u ponedjeljak objavljena u Narodnim novinama, zabranjen je uvoz i izvoz robe koja je praktično neuporabljiva, osim za izvršenje smrtne kazne i mučenje.
Tako je zabranjen uvoz i izvoz vješala, giljotina, električnih stolica, hermetičnih komora od čelika i stakla za usmrćivanje smrtonosnim plinom, sustavi za ubrizgavanje smrtonosnih injekcija te pojasevi za električne šokove, čiji napon na izvoru ne prelazi 10.000 volti. Istodobno je zabranjeno i pružanje tehničke pomoći, odnosno uputa, savjeta, obuke i savjetovanja u vezi s popravcima, razvojem, proizvodnjom, ispitivanjem, održavanjem i sastavljanjem takve robe bilo kojoj osobi, subjektu ili tijelu u drugoj državi. Iznimno, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva može odobriti izvoz i uvoz zabranjene robe te pružanje tehničke pomoći ako se dokaže da će se isključivo koristiti za javne izložbe u muzeju radi njezinog povijesnoga značenja.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • gljivaludara 28.04.2008.

    ja kad god odem u konzum, prvo odem na dio s vjesalima, giljotinama i plinskim komorama. Tek tako da vidim sta ima i je li nesto na snizenju.

  • branchburg 16.04.2008.

    da li netko zna kak stoje stvari s Giljotinom:))

  • classic 15.04.2008.

    Ustvari.... dali su mi ideju za biznis, sad cemo uvest na crno šleper stolica i rezervne djelove obavezno...... da vidimo kako posao ide. Mozda ko hoće kupit.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare