To je to što me zanima!

U ilegalnom ulasku u Hrvatsku uhićeno pet državljana Sirije

Utvrđeno je da su Sirijci nezakonito prešli državnu granicu Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju i određena zabrana ulaska i boravka u Hrvatsku
Vidi originalni članak

Jutros 30-ak minuta iza ponoći između vinkovačkog prigradskog naselja Mirkovci i Starih Jankovaca, u blizini benzinske postaje te oko 3 sata u mjestu Slakovci, zatečena su uhićena petorica državljana Sirije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju i određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.

Ove godine je u nezakonitom ulasku u Hrvatsku zatečeno gotovo 90 državljana Sirije dok ih prošle godine uopće nije bilo, što potvrđuje pravilo kako ljudi bježe iz zemalja u kojima bjesni rat. Najviše je ilegalaca iz Afganistana, do sada ih je uhićeno i vraćeno u Srbiju 210, a lani je uhvaćen 501 Afganistanac.

Zanimljivo je da su pogranični policajci PU vukovarsko-srijemske na granici kod Tovarnika, Bajakova i Iloka uhvatili i državljane zemalja na tisuće kilometara udaljenih od Hrvatske i nama malo poznatih, poput Mianmara (2), Eritreje (4), Komora i Malija po jedan.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Tiranosaurus 07.10.2012.

    Ima kod mene mjesta..Sirijke..Rumunjke..Turkinje..Ciparke..Južnoafrikanke......slobodno mi se javite..nekako se bumo stisnuli

  • zeko13 07.10.2012.

    Ocito neznaju di su dosli ;)

  • geronimo1975 06.10.2012.

    čekajmo uniju kad se izbrišu granice,,,a onda???!!!! ko rumunji napravimo nastambe od kartona oko Pariza,Berlina i sl.

Komentiraj...
Vidi sve komentare