To je to što me zanima!

U ime obitelji poziva premijera da prestane financirati Novosti

Predsjednica udruge Željka Markić u pismu Plenkoviću poručuje kako je nedopustivo i nezakonito da se s više od 270.000 kuna mjesečno iz državnog proračuna financira huškanje na mržnju i nesnošljivost
Vidi originalni članak

Udruga U ime obitelji pozvala je u petak premijera Andreja Plenkovića da poduzme korake kako bi se prestalo financirati tjednik Srpskog narodnog vijeća Novosti, koji ponovno optužuje da huška na netrpeljivost i mržnju prema Hrvatima.

Predsjednica udruge Željka Markić u pismu Plenkoviću poručuje kako je nedopustivo i nezakonito da se s više od 270.000 kuna mjesečno iz državnog proračuna financira huškanje na mržnju i nesnošljivost, u ovom slučaju prema većinskom narodu, Hrvatima, koje sustavno provodi tjednik Novosti.

Udruga se zalaže za pravo na slobodu govora i pisanja – pa tako i za pravo Novosti da objavljuju što god im hrvatski zakoni dopuštaju – ali očekuje da se financiraju sredstvima svojih čitatelja, odnosno onih koji se slažu s njihovom uredničkom politikom, kaže se u pismu.

"Potaknuta viješću da je zbog izazivanja požara kod Kistanja uhićeno pet maloljetnika i 18-godišnjak, od kojih su dvojica državljani Srbije - ne ulazeći u razloge zbog kojih su se ti mladići odlučili podmetnuti požar te ugroziti svoje i tuđe živote, imovinu i prirodna dobra - slobodna sam Vam ponovno ukazati na klimu netrpeljivosti prema hrvatskom narodu i državi koju među građanima srpske nacionalnosti u Hrvatskoj opetovano širi tjednik Novosti, čiji je izdavač Vaš koalicijski partner, Milorad Pupovac, kojem je i ove godine dodijeljeno 3,2 milijuna kuna iz proračuna Republike Hrvatske", piše Markić Plenkoviću.

Činjenica da Vaša Vlada novcem iz državnog proračuna financira Novosti daje pogrešnu sliku o vjerodostojnosti objava u tom tjedniku Srpskog narodnog vijeća, te stvara dojam da Vaša Vlada smatra prihvatljivim sustavno huškanje manjinskog naroda, Srba, na mržnju i netrpeljivost prema većinskom narodu, Hrvatima, kaže se u pismu.

Pismo je dostavljeno na znanje predsjednici Republike Hrvatske, predsjedniku Hrvatskog sabora, predsjedniku saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, predsjednicima saborskih klubova i predsjedniku Savjeta za nacionalne manjine.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • Tonkarecicvrčak 12.09.2017.

    Evooo Željkice, ja mislila da poziva premijera u vezi poreza na nekretnine :D

  • krupa 28.08.2017.

    Pazi ti sada, večeras prosvjed protiv micanja trga organizira barem 30 udruga, koje sve skupa imaju 300 članova, niti svi njihovi članovi neće doći, neki su istovremeno u deset Udruga, jednog čovjeka najviše mrze, jer ih je razotkrio, a sada im miče dragog Vođu, kako bi mu se krvi napili!

  • efteling 26.08.2017.

    Zeljki bih verovao kad bih cuo kakav predlog ima za iseljavanje radno sposobnih Hrvata.Sredstva koje Novosti dobijaju je lako blokirati.Zasto se Merkicka bavi sekundarnim problemima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare