To je to što me zanima!

U Karlovcu Kupa raste, ali opasnosti od poplave nema

Vodostaj Korane je nešto viši, u 17 sati je bio 375 centimetra, od podneva viši samo dva centimetra, te ni ta rijeka ne prijeti izlijevanjem iz korita
Vidi originalni članak

Razina Kupe u Karlovcu porasla je u srijedu od 14 do 17 sati 24 centimetra, no vodostaj je tri i pol metra ispod razine za proglašenje redovitih mjera obrane od poplave te u karlovačkoj ispostavi Hrvatskih voda kažu da opasnosti od poplave nema.

Štoviše, vodostaj je na Kupi niži nego što je bio u ponedjeljak, a sanašnji rast se dogodio, kako je za Hinu rekao voditelj te ispostave Zoran Pavlović, zbog kiše koja pada lokalno. Dodao je kako je ključno da nema velikog priljeva vode iz Gorskog kotara.

VODNI VAL Očekuje se porast vodostaja na području Petrinje: U Karlovcu vodostaj Kupe i Korane stagnira

“Taj porast ne znači da imamo ikakvu opasnosti od poplava”, rekao je Pavlović i objasnio da su u Gorskom kotaru i drugdje uzvodno od Karlovca temperature ispod nule, pogotovo noćne i jutarnje, te se snijeg ne topi. Po vremenskim prognozama, slijedi nam zahlađenje i visoka voda se ne očekuje sve dok vrijeme ne okrene na južinu, a tada će stanje ovisiti o dinamici topljenja snijega, dodao je.

Vodostaj Korane je nešto viši, u 17 sati je bio 375 centimetra, od podneva viši samo dva centimetra, te ni ta rijeka ne prijeti izlijevanjem iz korita.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare