To je to što me zanima!

'U KBC-u Rijeka stanje stabilno, a nastava u cijeloj županiji od ponedjeljka ide normalno'

Moramo brinuti o covidu, ali i o svim drugim potrebama naših sugrađana. Imamo veliki broj zahtjevnih pacijenata i uspješno ih rješavamo, kaže ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić
Vidi originalni članak

Što se tiče stanja u školama, od ponedjeljka ide nastava u živo. Svaki ravnatelj se odlučuje na model kojim će ići dalje, mi predlažemo da se od ponedjeljka ide na nastavu u živo odnosno model A - rečeno je nakon održane redovne sjednice Županijskog stožera Civilne zaštite PGŽ-a na kojoj se raspravljalo o stanju u školstvu, covid ambulanta te o određivanju sekundarnih centara.

- Trenutno nema potrebe za otvaranje covid ambulante, ako bude potrebno u 24 sata ih možemo aktivirati – rekao je šef Stožera Mladen Šćulac.

Ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić poručio je i kako je stanje po pitanju COVIDA 19 u KBC-u Rijeka stabilno.

– Gledamo neprestano brojeve stalno, imamo dostatan broj kapaciteta i jamčimo sigurnost svakom pacijentu bez obzira na covid. Balansiramo između covida i svih drugih bolesnika i trenutno preko 75 posto hladnog programa se redovno održava i nastojat ćemo, ako ne bude daljnjeg porasta, održavati, ako ne i povećati obim poslova. Moramo brinuti o covidu, ali i o svim drugim potrebama naših sugrađana. Imamo veliki broj zahtjevnih pacijenata i uspješno ih rješavamo zahvaljujući izvanrednim naporima naših djelatnika, moram im se svima zahvaliti – kazao je Ružić.

A IDUĆI TJEDAN? Zagrebačka osnovna škola sutra se vraća na nastavu uživo: Sad mi moramo zaštititi učenike

Dodao je kako poziva sve one koji imaju zakazane termine da ih iskoriste osim ako ih ne obavijeste o odgodi. Sve hitnoće i svi onkološki pacijenti nastavljaju svoje liječenje.

Epidemiolog Dobrica Rončević pak smatra da smo najvjerojatnije na vrhuncu četvrtog vala.

– Brojke su visoke, ali se ne povećavaju. Udio pozitivnih nam govori da se epidemija širi i među onima koji ne znaju da su zaraženi, ne dijagnosticira se toliko dosljedno da bi rekli da su svi koji su zaraženi i prepoznati. Učinak cijepljenja je visok, štiti od svih manifestacija bolesti u 70 do 80 posto slučajeva, to nije apsolutno, ali je znatno smanjenje rizika. Dobro smo procijepljeni u odnosnu na ostatak države, ali loše u kontekstu epidemijskog učinka, pritisak na bolnicu smanjen je dvostruko. Interes za cijepljenjem raste, gotovo polovica novocijepljenih su cijepljeni prvom dozom, oko 1000 dnevno se cijepi – zaključio je Rončević.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • jozicalen9 03.11.2021.

    jedna rijetka županima i grd Rijeka gdje su ljudi savjesni i slušaju struku te se cijepe i stanje je normalno, a ostale županije su zatucane i tamo vlada zaraza i puno smrtnih slučajeva, i neka umiru jer su to sami tražili kad se neće cijepiti.

  • 03.11.2021.

    O bar da je negdje ok

Komentiraj...
Vidi sve komentare