Obavijesti

News

Komentari 2

Zagrebačka osnovna škola sutra se vraća na nastavu uživo: Sad mi moramo zaštititi učenike

Zagrebačka osnovna škola sutra se vraća na nastavu uživo: Sad mi moramo zaštititi učenike
1

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu kako zasad još nitko nije tražio Model C za idući tjedan, no još su svi na praznicima. Ostale škole su onlini, a u OŠ Hugo Kon kažu: Imamo uvjete za redovnu nastavu

VIDEO

Mišljenja smo da su školarci u čitavoj ovoj situaciji ozbiljno zakinuti jer su deprivirani od redovnog školovanja i komuniciranja. Također smo mišljenja da im je prebačena prevelika odgovornost i teret na leđa od početka pandemije. Svojim stavovima i odlukama želimo ih zaštititi i preuzeti odgovornost pandemije na sebe, a ne sve prebacivati na njih, navodi se u obrazloženju Odluke o nastavi uživo u četvrtak i petak u zagrebačkoj privatnoj židovskoj osnovnoj školi Hugo Kon, a koju potpisuje predsjednik Školskog odbora Kotel Da-Don.

Kako javlja ravnateljica škole Sanja Petrušić Goldstein, uprava škole odlučila je kako će sutra i u petak organizirati nastavu uživo za sve učenike koji nisu bolesni ili u samoizolaciji. Kako ističe, iako je Grad Zagreb za svoje škole donio odluku o online nastavi do idućeg tjedna, Židovska zajednica Bet Israel kao osnivač ima pravo donijeti svoju odluku o održavanju nastave i funkcioniranju škole, procijeniti situaciju i ponašati se u skladu s preporukama epidemiologa.

Više od 90% cijepljenih

Ravnateljica ističe kako su zaposlenici škole cijepljeni u vrlo visokom postotku, više od 90%, a od sedmero koji nisu cijepljeni, troje je u posljednja tri tjedna zaraženo koronavirusom. Škola će za necijepljene djelatnike organizirati i platiti testiranje.

- Djeca su u razdoblju pandemije ponijela najveći teret, u početku smo ih izolirali kako ne bismo zarazili roditelje i starije. Sad, kad je većina odraslih procijepljena, moramo misliti i na njih i dati im mogućnost da nastave normalan život i školovanje - navodi se u pismu roditeljima.

Nastava u ostalim zagrebačkim školama, kao i većini škola u Hrvatskoj, sutra i u petak odvijat će se online. Podsjetimo, na praznike se prošli tjedan otišlo s 5223 zaraženih učenika, te s više od 12200 učenika u samoizolaciji.

U učionicama i u Sisku

- Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, nastavu po A modelu u četvrtak i petak provodit će pojedine škole s područja Zadarske županije, škole kojima je osnivač Grad Sisak te djelomično dvije škole kojima je osnivač Grad Čakovec. Što se tiče idućeg tjedna, do sada nismo zaprimili obavijest niti jednog osnivača o nastavi po C modelu - javljaju iz Ministarstva.

Županije, gradovi, stožeri i ravnatelji o svemu će odlučivati po završetku praznika, no s obzirom na to da se epidemija ne smiruje, za očekivati je da će se za dio škola tražiti produljenje online nastave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa