To je to što me zanima!

U Kvarneru tijekom vikenda 19 nedozvoljenih glisiranja

Pomorska policija je tijekom proteklog vikenda u moru kod Krka, Raba, Maloga Lošinja i Voloskog u nedozvoljenu glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale zatekla 19 osoba
Vidi originalni članak

Od njih su 18 strani državljani, a svi su kažnjeni novčanim kaznama.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske u ponedjeljak su izvijestili da su policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka provodili pojačani nadzor s ciljem veće sigurnosti na moru.

TRAGEDIJA U MALINSKOJ Glisirao uz obalu i udario ženu u moru: Preminula je u bolnici

U moru kod Krka, Raba, Maloga Lošinja i Voloskog zatekli su u počinjenju prekršaja jednog hrvatskog te 18 stranih državljana: osam njemačkih, četiri slovenska, dva austrijska te po jednog državljanina Češke, Italije, Poljske i Rumunjske.

Oni su svojim plovilima glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale te im je, zbog počinjenog prekršaja, određena novčana kazna.

Pomorska policija će i nadalje provoditi mjere i radnje u cilju sprječavanja nesreća, stradavanja kupača i ronioca te veće sigurnosti na moru, ističu iz policije.

Splitska policija sankcionirala 30 prekršitelja

U proteklih sedam dana, od 20. do 27. lipnja 2022. godine,  policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali ukupno  30 prekršaja iz različitih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno 3 prekršaja tako zvanog „glisiranja“-  vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba. Sankcionirali su također 10  prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba- prekomjeran broj osoba na plovilu i 15 drugih različitih prekršaja iz Pomorskog zakonika ( zbog neimanja uvjerenja o stručnoj osposobljenosti, jer nije na plovilu bilo drugog člana posade, ne posjedovanja plovidbene dozvole i slično). 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ptica neznalica 27.06.2022.

    Brojka je smiješna. Samo kroz Barbarski kanal dnevno proglisira sigurno 50 glisera, a kanal gotovo nigdje nije širi od 600metara. Gotovo svaki otok ima takav kanal ili uvalu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare