To je to što me zanima!

U ljetu uživajte još do nedjelje, kreće velika promjena vremena

Vrijeme u Hrvatskoj do kraja vikenda bit će kao i proteklih dana, sunčano i vruće. U nedjelju očekuje se ozbiljnija promjena vremena s obilnom kišom, grmljavinom i padom temperature
Vidi originalni članak

Ljetne temperature i sunčano vrijeme u Hrvatskoj potrajat će do kraja vikenda, a u nedjelju se očekuje velika promjena vremena i osvježenje s pljuskovima i grmljavinom koje će definitivno označiti kraj ljeta.

Danas će i dalje biti vruće i sunčano, s temperaturama između 30 i 35 stupnja Celzijusa. DHMZ najavljuje lokalno jaki razvoj naoblake u drugom dijelu dana, a očekuju se pljuskovi praćeni grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti. 

Nestabilno će biti i u gorju te u unutrašnjosti Istre. Puhat će na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, sredinom dana i poslijepodne jugozapadni i sjeverozapadni vjetar pri čemu će more biti mirno i malo valovito, a njegova temperatura između 24 i 26 °C. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 30 °C u gorju te 30 do 33 °C u Istri i Hrvatskom primorju, javlja HRT.

Na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, također uz slabu do umjerenu buru ujutro, a zatim danju uz jugozapadnjak i zapadnjak. Od sredine dana u unutrašnjosti opet može biti jačeg razvoj oblaka te pokojeg lokalnog pljuska s grmljavinom. Bit će vruće, podjednako kao i prošlih dana.

Sunce i vrućine očekuju se i na jugu Hrvatske, gdje osvježenja neće biti ni u noćnim ni u jutarnjim satima. U Slavoniji, Baranji i Srijemu očekuje se uglavnom sunčano vrijeme. Ujutro ponegdje uz rijeke može biti magle, a od sredine dana mjestimice može pasti pljusak praćen s grmljavinom. Puhat će ponegdje umjeren istočnjak, a temperatura zraka će od jutarnjih 16 do 20 °C, danju porasti do vrijednosti između 31 i 34 °C. 

Slično će biti i u petak i subotu. Svježije temperature u subotu su moguće na zapadu Hrvatske. No zato u nedjelju prognostičari najavljuju obilnije kiše, a na Jadranu se očekuje jaka bura s olujnim udarima. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Rocking Roller 24.08.2018.

    Nemreš vjerovat kakve gluposti možeš pročitati.. A tek kad čuješ jednu našu cijenjenu meteorologinju koja kaže da je gotovo ljeto.. to čuti iz usta jednog meteorologa je za ne vjerovati. Ljeto neće još završiti niti kalendarski, niti klimatološki, niti će završiti po pojavnosti ljetnih temperatura

  • 23.08.2018.

    Sad je baš super vrijeme.Nećemo jesen.Dajte naredite to u Haarpu.

  • 23.08.2018.

    Društveni. Porno..... Zašto si ljut. Prosipaš uvrede ljudima koje ne poznaš. Zar si ti strućnjak za metereologiju? Poduči nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare