To je to što me zanima!

U Mađarskoj pronašli grob Sulejmana Veličanstvenog

Tijelo osmanskog vladara nakon njegove smrti 1566. premješteno je u Istanbul, ali legenda kaže da su njegovo srce i unutarnji organi pokopani u mjestu gdje je umro
Vidi originalni članak

Grob slavnog sultana Osmanskog Carstva Sulejmana Veličanstvenog u kojem se nalazi  njegovo srce "gotovo je sigurno" pronađen u Mađarskoj gdje je i preminuo 1566., rekao je mađarski istraživač u srijedu, nakon iskapanja koja se vrše od listopada. 

Legendarni sultan preminuo je u rujnu 1566. u dobi od 71 godine u Szigetvaru, nedaleko od današnje granice Mađarske i Hrvatske.

- Gotovo je sigurno da se tu nalazi grob -  rekao je Norbert Pap koji vodi ekipu koja je u listopadu počela iskapanja na mjestu na kojem je pretpostavila da se nalazi grob.

Iskapanja će biti prekinuta tijekom zime a nastavit će se u travnju.

Tijelo osmanskog vladara nakon njegove smrti premješteno je u današnji Istanbul, ali legenda kaže da su njegovo srce i unutarnji organi pokopani u mjestu gdje je umro.

Dosadašnja iskapanja koja se vrše uz potporu mađarske i turske vlade otkrila su ostatke džamije i drugih građevina čiji smještaj odgovara osmanskom gradu Turbeku koji se na tom području nalazi na staroj francuskoj karti uz natpis: Ovdje počiva Sulejman.

- Mnogi u Turskoj pitaju se gdje je njegov grob. Sada se konačno približavamo odgovoru -  kazao je turski veleposlanik u Budimpešti Sakir Fakili. 

Idi na 24sata

Komentari 77

  • OrcaPerestrojka 11.12.2015.

    Nada se da Kurdi budu dobili svoju zemlju.

  • LalaLoopsy 11.12.2015.

    Ode Sulejman

  • Chatter 10.12.2015.

    A sta organi su citavi i dalje ili kaj hahaha svasta

Komentiraj...
Vidi sve komentare