To je to što me zanima!

U maminoj utrobi preživio pet mjeseci kemoterapije

Ann Sanderman u četvrtome mjesecu trudnoće krenula je na kemoterapiju. Kaže da se brinula za sinovo zdravlje, ali mu je htjela dati priliku za život
Vidi originalni članak

Ann Sandeman mislila je da nikada neće vidjeti svoje dijete zdravo. Liječnici su joj ponudili pobačaj, no ona je ipak odlučila dati priliku bebi. Njen sinčić Ben rodio se zdrav unatoč operaciji i agresivnoj terapiji kroz koju je Ann prošla u trudnoći.
Bila je oduševljena saznavši 2007. da je trudna sa svojim trećim djetetom. No tri tjedna kasnije na dojci je našla kvržicu, a liječnici su joj dijagnosticirali rak. Morala je odmah započeti s kemoterapijom, u četvrtome mjesecu trdunoće. Liječnici su upozoravali da bi kemoterapija mogla naštetiti zdravlju bebe i predložili joj pobačaj.
- Rekli su mi da ću umrijeti bez kemoterapije jer se rak počeo širiti. Zbog kćeri Hannah (5) i Emme (3) nisam si to mogla dopustiti. No ni prekid trudnoće nije bio opcija jer sam željela bebi dati priliku za život. Bila je to teška odluka - priča Ann iz Sussexa u Velikoj Britaniji. Dva tjedna kasnije operirali su je i odstranili kvržicu te je počela 5-mjesečna kemoterapija s ultrazvučnim pregledima svaka tri tjedna kako bi provjerili je li beba dobro.
- Suprug i ja smo bili prestravljeni, stalno smo se pitali što nam kemoterapija čini djetetu. No na svakom ultrazvuku liječnici su nam govorili da je dobro, da se razvija - kaže Ann i dodaje da zbog hormonske promjene u trudnoći nije ni izgubila kosu. Tri tjedna prije Benova rođenja u veljači, Ann je završila s kemoterapijom. U studenom se potpuno riješila raka.
- Ben odlično napreduje, a ja se osjećam sjajno. Presretna sam što sam preživjela rak i uz to dobila zdravo dijete. On je pravo čudo - kaže majka. Liječnica Hillary Jones kaže kako je Ben pobijedio izglede rodivši se zdrav. Kemoterapija spriječava podjelu stanica, što je štetno za zdravlje nerođenog djeteta, te se uvijek u prvoj polovici trudnoće ženama savjetuje pobačaj.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • trešnja 02.06.2009.

    Kod Boga je sve moguće!!!

  • mytzek 02.06.2009.

    Čekaj dok malo odraste, pa pozeleni i dobije izrasline.

Komentiraj...
Vidi sve komentare