Obavijesti

News

Komentari 2

U maminoj utrobi preživio pet mjeseci kemoterapije

U maminoj utrobi preživio pet mjeseci kemoterapije
1

Ann Sanderman u četvrtome mjesecu trudnoće krenula je na kemoterapiju. Kaže da se brinula za sinovo zdravlje, ali mu je htjela dati priliku za život

VIDEO

Ann Sandeman mislila je da nikada neće vidjeti svoje dijete zdravo. Liječnici su joj ponudili pobačaj, no ona je ipak odlučila dati priliku bebi. Njen sinčić Ben rodio se zdrav unatoč operaciji i agresivnoj terapiji kroz koju je Ann prošla u trudnoći.
Bila je oduševljena saznavši 2007. da je trudna sa svojim trećim djetetom. No tri tjedna kasnije na dojci je našla kvržicu, a liječnici su joj dijagnosticirali rak. Morala je odmah započeti s kemoterapijom, u četvrtome mjesecu trdunoće. Liječnici su upozoravali da bi kemoterapija mogla naštetiti zdravlju bebe i predložili joj pobačaj.
- Rekli su mi da ću umrijeti bez kemoterapije jer se rak počeo širiti. Zbog kćeri Hannah (5) i Emme (3) nisam si to mogla dopustiti. No ni prekid trudnoće nije bio opcija jer sam željela bebi dati priliku za život. Bila je to teška odluka - priča Ann iz Sussexa u Velikoj Britaniji. Dva tjedna kasnije operirali su je i odstranili kvržicu te je počela 5-mjesečna kemoterapija s ultrazvučnim pregledima svaka tri tjedna kako bi provjerili je li beba dobro.
- Suprug i ja smo bili prestravljeni, stalno smo se pitali što nam kemoterapija čini djetetu. No na svakom ultrazvuku liječnici su nam govorili da je dobro, da se razvija - kaže Ann i dodaje da zbog hormonske promjene u trudnoći nije ni izgubila kosu. Tri tjedna prije Benova rođenja u veljači, Ann je završila s kemoterapijom. U studenom se potpuno riješila raka.
- Ben odlično napreduje, a ja se osjećam sjajno. Presretna sam što sam preživjela rak i uz to dobila zdravo dijete. On je pravo čudo - kaže majka. Liječnica Hillary Jones kaže kako je Ben pobijedio izglede rodivši se zdrav. Kemoterapija spriječava podjelu stanica, što je štetno za zdravlje nerođenog djeteta, te se uvijek u prvoj polovici trudnoće ženama savjetuje pobačaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.