To je to što me zanima!

U Mississippiju izvršena prva smrtna kazna od 2012. godine

David Cox je usmrćen injekcijom u državnom zatvoru u Parchmanu, a mrtvim je proglašen u srijedu u 18.12 sati po lokalnom vremenu, izvijestio je lokalni dnevnik "Clarion Ledger"
Vidi originalni članak

David Cox, čovjek koji je 2010. tijekom osmosatne policijske opsade ubio svoju suprugu i pred njom seksualno napao pokćerku, prvi je osuđenik na smrt koji je pogubljen u američkoj saveznoj državi Mississippi u posljednjih devet godina, a ukupno deveti zatvorenik nad kojim je na tlu SAD-a izvršena smrtna kazna u 2021.

Cox je usmrćen injekcijom u državnom zatvoru u Parchmanu, a mrtvim je proglašen u srijedu u 18.12 sati po lokalnom vremenu, izvijestio je lokalni dnevnik "Clarion Ledger".

POGUBILI GA U OKLAHOMI Na pogubljenju vikao 'idemo!' Obitelj žene koju je ubio: 'Ovo je pravda za sve njegove žrtve'

Na suđenju koje je završeno 2012., Cox je priznao krivnju po svih osam točaka optužnice, a 2018. je otpustio svoje odvjetnike te odbacio žalbu na njegov slučaj, govoreći da je "zaslužio smrtnu kaznu".

Tragični događaj zbio se 14. svibnja 2010., kad je kupio Cox kupio pištolj i krenuo po svoju odbjeglu ženu Kim i njihovo dvoje djece, koji su živjeli u kući Coxove šogorice. Pucajući je provalio u kuću, gdje je svoju ženu i dvoje djece više od osam sati držao zatočenima, rekao je tužitelj.

Tijekom policijske opsade Cox je pogodio suprugu u trbuh i u ruku, a dok je ona satima umirala pred njenim je očima triput seksualno napao njegovu pokćerku. Odbio je policijske zahtjeve da se njegovoj supruzi pruži medicinska pomoć.

TRAŽIO PREKID POGUBLJENJA Za zadnji obrok naručio je hrpu hamburgera, 2 kile sladoleda... Pa tražio odgodu smrtne kazne

Policija je u kuću ušla nakon osmosatne opsade i propalih pregovora te uhitila Coxa.

Svjestan svega što je učinio, Cox je 2018. napisao pismo lokalnom pravosudnom šefu, a u njemu je naveo da je on "krivac koji je zaslužio umrijeti."

Idi na 24sata

Komentari 8

  • SimonJosip 08.12.2021.

    Poštovani, ljubazno molim da ugasite CAPS LOCK. Hvala na razumijevanju. Lp Admin

  • do9898 18.11.2021.

    Jeste vi pročitali ovaj tekst prije objavljivanja?

  • Horvatincic 18.11.2021.

    Ta divna izopacena nacija..

Komentiraj...
Vidi sve komentare