To je to što me zanima!

U 'Mutnoj' vodi iz Zagreba ima čak 22 posto korupcije

Dvije udruge, Pravo na grad i Zelena akcija, su zastupnicima Gradske skupštine na Gornjem gradu podijelili su plastične boce Mutne vode
Vidi originalni članak

Posljednju sjednicu zagrebačke Gradske skupštine u ovom sazivu želimo obilježiti promotivnom akcijom mutne zagrebačke vode. Svoju mutninu duguje uravnoteženom odnosu političke korupcije, građevinske muljaže, izigravanju institucija i procedure, rekao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije. Udruge Pravo na grad i Zelena akcija zastupnicima Gradske skupštine jutros su na Gornjem gradu dijelili plastične boce Mutne vode. Na "vrhunskom zagrebačkom proizvodu" istaknuli su slike gradonačelnika Milana Bandića s jedne strane te Tatjane Holjevac, predsjednicu Gradske skupštine, s druge. Gradonačelnik ih je preduhitrio te mu je nisu stigli uručiti. No zato je Tatjana Holjevac zbunjeno stala i pozirala pred plakatom i svojom fotografijom spominjući zagađenu vodu s Vrbana III. Na poleđini boce napisali su sastav vode u kojem stoji: politička korupcija 22 posto; građevinske muljaže 20 posto; zlouporaba građevinskog novca 16 posto; izgradnja institucija i procedura 15 posto; suludi građanski projekti 12 posto; bahato ponašanje 10 posto te ostale mutne tvari u tragovima 5 posto. Naglasili su da ju je odobrila Vlada Republike Hrvatske, premijer Sanader i središnjica SDP-a, što jamči dvostruku sigurnost u obavljanju mutnih poslova. Na kraju su dodali da stalnu kontrolu kvalitete Mutne vode provode USKOK i Državno odvjetništvo.

TKO O ČEMU, ZNATE TKO O POŠTENJU
HSP-ovac Siniša Šukunda prozvao je gradonačelnika Milana Bandića za obećanje da će obnoviti odjele u bolnici Sveti Ivan u Jankomiru. Potom se osvrnuo na navodnu korupciju u Gradu.
- Jedan od kandidata za gradonačelnika rekao je da će će se obračunat s korupcijom što znači da je očito ima - dodao je.
- Tko će o čemu, znate ono vojska o skračenju, a znate tko o poštenju. Svi koji sumnjaju u bilo kakve malverzacije u Gradu pozivam ih da se obrate nadležnim institucijama - uzvratio mu je gradonačelnik misleći da za kandidata spominje Igora Rađenovića, nekadašnjeg direktora Zagrebačkih cesata.

ISPALJUJETE KAO JA DOK SAM ŽBUKAO KUĆE

Na skupštini se potegnulo i pitanje poslovanja tvrte Tigra, čiji je vlasnik Bandićev kum Milan Penava. Ta je tvrtka, naime, u godinu dana zaradila čak 9 milijuna kuna od poslova koje je dobila na javnim natječajima Grada Zagreba. Njihov zadnji posao bila je obnova tramvajske stanice na Gupčevoj zvijezdi koja je stajala vrtoglavih 2,1 milijuna kuna.
- Od vaših 113 kumova zanima me samo Penava pa Vas molim da nam dostavite sve poslove koje je radila tvrtka Tigra zajedno s cijenama - rekla je HNS-ova Alenka Košiša Čičin - Šain zagrebačkom gradonačelniku. Osvrnula se i na 6.000 eura po kvadratu koliko je navodno koštala nastrešnica na tramvajskoj stanici na Gupčevoj zvijezdi pod palicom Tigre.
- Pa vi s ove govornice prozivate ljude i ispaljujete kao ja dok sam žbukao kuće po Mikulićima. Samo da znate od mojih 113 kuma 108 su iz zadnjih osam godina i imaju između sedmero i osamnaestoro djece. A šta bi se Penava jer smo kumovi trebao iseliti iz grada ... pa nemojte molim Vas - uzrujano je uzvratio Milan Bandić. HNS-ovka mu je rekla da joj je žao što ga je iznervirala te dodala da mu je samo dala priliku da sve te navode u novinama demantira.
- Niste me iznervirali. Nemojte se precjenjivat. Šta misliite da ja telefonski sklapam nagodbe - uzvratio je Bandić.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 31.03.2009.

    Članak 5. U Republici Hrvatskoj zakoni moraju biti u suglasnosti s Ustavom, a ostali propisi i s Ustavom i sa zakonom. Svatko je dužan držati se Ustava i zakona i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske.

  • user_34983 31.03.2009.

    Pa šta?Ti su otporni i na puno gore....kad imaš 15-20 tis kuna u današnje vrijeme, a šta ti je popit bocu mutne vode...

  • sale583 31.03.2009.

    boli nijh briga vazno da im je ugodno u foteljama a posto si mogo priustiti zdravu vodu jer sebi nisu skinuli place mogu se odrzavati kojekakve akcije njima to ne znaci nista samo bi htijela vidjeti kako bi se drzali sa druge strane da su obicni ljudi

Komentiraj...
Vidi sve komentare