To je to što me zanima!

U MVEP-u čak 51 zaposlenik koji je zamrznuo radni odnos

To znači da, ako se požele vratiti s dužnosti koje trenutačno obavljaju, a riječ je najviše o poslovima u međunarodnim institucijama, stolac u MVEP-u ih čeka
Vidi originalni članak

Uz predsjedničku kandidatkinju HDZ-a i bivšu ministricu vanjskih poslova Kolindu Grabar Kitarović, još 50 djelatnika ima zamrznut radni odnos u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, piše Večernji list. To znači da, ako se požele vratiti s dužnosti koje trenutačno obavljaju, a riječ je najviše o poslovima u međunarodnim institucijama, stolac u MVEP-u ih čeka.

Štoviše, iako ne koriste beneficije radnog odnosa, staž u mirovanju im se priznaje kao neprekidni rad u državnoj službi, a da bi se vratili u Ministarstvo, ne moraju ispuniti nijedan uvjet niti na bilo koji način "odraditi" staž u mirovanju, kako je propisano u nekim državama.

- Što je veći broj hrvatskih službenika i diplomata u međunarodnim institucijama, to je bolji imidž i promocija države, a i pruža velike mogućnosti kako za zaštitu naših interesa tako i za kreiranje politike tih organizacija, a ujedno pruža mogućnost dobivanja ključnih i pravovremenih informacija o temama koje su u nadležnosti tih međunarodnih institucija. Isto je i s hrvatskim službenicima, posebno uoči i nakon ulaska u EU, zbog sekundiranja i mandata u EU institucijama, i ne radi se samo o našim nego i službenicima drugih tijela državne uprave - kažu iz MVEP-a.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Borba svjetlosti i tame 04.11.2014.

    Pušićko reci gdje si završila srednju školu i reci onom svom mentoru (dikobrazu) da vrati čekove koje je popalio u Australiji.

  • Obrtnik3012 03.11.2014.

    Molim vas, nemojte više štititi naše interese, nemojte više ni pokušati stvoriti dobar imidž HR u svijetu, nemojte molim vas, krenite na Mars probajte tamo marsovce štititi, možda vas oni angažiraju da štitite nekoga na Suncu, ehhhhh, to bih volio....

  • kormilar 03.11.2014.

    Ima li netko tko radi u MVEP-u osim gospođe Vesne Pusić? Ako ministarstvo može funkcionirati bez 51 zaposlenika, onda oni nisu ni potrebni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare