To je to što me zanima!

U naletu vlaka na automobil jedan mrtav, dvojica ozlijeđena

Vlak je na automobil naletio oko 8.30 sati u Pazinskim Novakima. Od tri putnika iz auta poginuo je 64-godišnjak, a teško su ozlijeđeni 50-godišnjak i 22-godišnjak
Vidi originalni članak

Na pružnom prijelazu pokraj Pazinskih Novaki teretni vlak naletio je na automobil, odbacio ga 30-ak metara dalje u obližnji jarak i uspio se zaustaviti tek nakon 400-ak metara. U vozilu su bila tri muškarca, a od siline udarca iz lancije je ispao B. B. (64) iz Labina koji je poginuo na mjestu, dok su druga dvojica, od kojih je jedan također od siline udarca ispao iz vozila, s teškim ozljedama prebačeni u riječki KBC Sušak. S Babićem su bili  B. P. (50) i D. Č. (22), također iz Labina. Nesreća se dogodila u utorak u 8.30 ujutro, kada se 50-godišnji B. P. nije zaustavio na pružnom prijelazu da propusti vlak. Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan. Od siline udarca vlaka, tamno plava lancia prevrnula se na krov, a pazinski vatrogasci iz smrskanog vozila izvlačili su jednog unesrećenog. Neslužbeno doznajemo da su obojica preživjelih nakon nesreće bili pri svijesti. 

- Izvlačili smo ga pomoću hidrauličkog alata. Muškarac je ostao prikliješten u vozilu ali smo ga uspjeli izvući nakon nekoliko minuta. Na teren su izašla četiri vatrogasca - rekao je zapovjednik JVP Pazin, Serđo Šilić. 

Prijelaz na kojem su stradali muškarci obilježen je Andrijinim križem i znakom obaveznog zaustavljanja, i nije imao branika. Vozilo se kretalo  prema Pazinskim Novakima, a vlak putovao na relaciji Lupoglav-Pula. Na mjestu nesreće policija je obavljala očevid, a vatrogasci su osiguravali mjesto nesreće. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • tomizgb 22.05.2012.

    strica ja sam ipak brži

  • maradonamario 22.05.2012.

    kako da hž napravi rampu kad nemaju za plaće radnika u k... smo a vi bi još i ranpu! pazite na prugi budale

  • jabuka5 22.05.2012.

    vjerujem da vozač nije vidio na vrijeme prugu,velika žalost ,pokoj mrtvome ,i sučut njegovima ,toliko imate na birou nezaposlenih ,,,,uzmite ljude i pokrite svaki prelaz pruge ,,ako baš za to nema novaca ,,,dat čemo mi svi što nas ima po 1 kn i bit če dovoljno

Komentiraj...
Vidi sve komentare