To je to što me zanima!

U napadima na ISIL poginulo 14 militanata i petero civila

Meta su bile naftne rafinerije na istoku Sirije, značajan izvor prihoda za Islamsku državu. Pogođena su postrojenja oko Al Mayadina, Al Hasakaha i Abu Kamala
Vidi originalni članak

Najmanje 14 pripadnika Islamske države i petero civila poginulo je u zračnim napadima SAD-a i saveznika na sjeveroistok Sirije tijekom protekle noći, izvijestila je Sirijska promatračnica za ljudska prava, udruga sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Tijekom napada meta su bile i naftne rafinerije na istoku zemlje, koje su značajan izvor prihoda za Islamsku državu, prenosi RT. Američka vojska izvijestila je da su pogođena postrojenja oko Al Mayadina, Al Hasakaha i Abu Kamala.

Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je prihvatilo obvezujuću rezoluciju prema kojoj države moraju spriječiti svoje državljane u pridruživanju džihadistima u Iraku i Siriji, prenosi BBC. Američki predsjednik Barack Obama je predsjedavao sjednicom i rekao da države moraju spriječiti regrutiranje i financiranje stranih boraca. Pozvao je na globalnu akciju kako bi se slomila "mreža smrti" Islamske države.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • gilera511 25.09.2014.

    upitno mi je kolko su ustvari ti "civili" civilni...

  • Vuk 107 brigada Valpovo 25.09.2014.

    Kad poskupljuju naftini derivati

  • MilosrdniAndjeo 25.09.2014.

    Long live USA, Nato, EU & Shalom Israel!

Komentiraj...
Vidi sve komentare