To je to što me zanima!

U napadu na džamiju u Siriji poginulo je najmanje 42 ljudi

Cilj zračnih napada bila je džamija u zapadnom dijelu pokrajine Alep u vrijeme molitve. Ubijene su 42 osobe. Većinom je riječ o civilima, kazao je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman
Vidi originalni članak

Najmanje 42 ljudi, većinom civila je ubijeno, a stotinjak ih je ranjeno u zračnim napadima na džamiju u selu na sirijskom sjeveru, izvijestio je sirijski Opservatorij za ljudska prava. 

"Cilj zračnih napada bila je džamija u zapadnom dijelu pokrajine Alep u vrijeme molitve. Ubijene su 42 osobe. Većinom je riječ o civilima", kazao je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahman. 

Spasioci su odmah pritekli u pomoć, nastojeći iz ruševina džamije u selu al-Jinehu, od Alepa udaljenom 30 km, izvući preživjele. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Symbian 18.03.2017.

    Ovima u 24sata članke piše Google translator. Najvažnije činjenice se izgube u prijevodu.

  • ISTINITE_PRIČE 17.03.2017.

    Činjenica je da se u džamijama čuva eksploziv i oružje, pa se onda čude kada se džamija "lansira" u zrak... Isto tako je bilo u BiH, napune džamiju sa oružjem i misle kako to sad alah čuva.... eeeeee....

  • 17.03.2017.

    Piše na drugim portalima. Amerikanci gađali Al-Qaidu pa promašili. E jbg, slučajno. A to što je 42 nevinih ubijeno na molitvi, ma tko ih šiša. To su samo muslimani. Jadno. Kako se vrijednost života mjeri dvostrukim mjerilima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare