To je to što me zanima!

U narko-podmornici oceanom vozili kokain od 815 mil. kuna

Ukoliko ste mislili da su smrt Pabla Escobara i uhićenja ljudi poput El Chapa oslabili narko-kartele, ova će vam vijest vjerojatno promijeniti mišljenje. Oni su, smatraju mnogi, snažniji no ikad...
Vidi originalni članak

Ako se netko razumje u transport robe, to su narko-karteli. Oni već desetljećima kokain prevoze u većim ili manjim avionima, helikopterima, brodovima, manjim podmornicama... No, Španjolci su se nemalo iznenadili kada su uz petak zaustavili podmornicu narko-kartela kojom je dvočlana posada s tonama kokaina doputovala preko Atlantskog oceana, iz Kolumbije. 

Radi se dakle o prvoj prekooceanskoj narko-podmornici što znači, smatraju stručnjaci, da su karteli sve snažniji, bogatiji i da koriste sve sofisticiranije metode prijevoza. Oni su, naime, do Španjolske morali putovati čak tjedan dana i pritom su prevalili 7690 kilometara, javlja Daily Mail.  

NEZAPAMĆEN SLUČAJ U 'sklepanoj' podmornici našli kokain vrijedan 165 mil. dolara

U podmornici su pronađene tri tone kokaina vrijednog oko 815 milijuna kuna, a vrijednost same podmornice je oko 2,7 milijuna dolara što je nešto više od 18 milijuna kuna. 

Uhićena su dva člana posade, državljani Ekvadora, a španjolske vlasti tragaju i za jednim Španjolcem koji je u bijegu. 

Ono što posada zasigurno nije znala je to da su ih španjolska policija u suradnji s policijskim snagama drugih zemalja pratili danima te da su bili spremni na njihov dolazak. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • domo 28.11.2019.

    Molim ubuduće da iznose ne pišete u kunama nego bolje u forintama tako da konačno dobijemo i iznose u milijardama...

  • Selo_malo 28.11.2019.

    Primitivci. Kod nas se krijumčari i šverceri voze u helikopterima institucija koje su zadužene za sigurnost građana, imovine i poretka. Jer, ne zaboravimo, i takva roba je nečija imovina i to vrlo velike vrijednosti te mora biti primjereno i osigurana u transportu do krajnjeg odredišta. Neka dođu k nama na stručnu obuku!

  • Fahri Musliu Junior 28.11.2019.

    Opet komšije. Gdegod je neka vijest u vezi kriminala eto njih involviranih u te rabote. Nikad o njima da je neki njihov naučnik doprinjeo čovječanstvu necim svrsishodnim nego samo pljačke, ubistva i dilanje droge.

Komentiraj...
Vidi sve komentare