To je to što me zanima!

U novogodišnjoj noći troje ljudi ozlijeđeno zbog petardi, dvoje propucano, kršile su se i mjere

Osim pirotehnike i oružja, zabilježeno je jedno okupljanje koje je na području Klisa organizirao 40-godišnjak protivno odlukama Stožera civilne zaštite RH. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava
Vidi originalni članak

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) izvijestilo je u petak kako su nakon novogodišnje noći tri osobe teško ozlijeđene uslijed uporabe pirotehnike, unatoč brojnim apelima o suzdržavanju od uporabe pirotehničkih sredstava, a dvije osobe ozlijeđene su zbog oružja. 

- Unatoč mnogobrojnim apelima građanima da se suzdržimo od uporabe pirotehnike, posebice uvažavajući negativan utjecaj za psihičko zdravlje ljudi, na području Hrvatske su uslijed upotrebe pirotehnike i oružja teško ozlijeđene tri osobe, dok su dvije osobe zadobile za sada neutvrđene ozljede zbog uporabe vatrenog oružja - priopćio je MUP.

TEŠKO JE OZLIJEĐEN U Splitu gorio auto, a petarda muškarcu (36) raznijela šaku

Tako je na području primorsko-goranske policijske uprave, u mjestu Srdoč, teško ozlijeđen 34-godišnjak koji je na svom balkonu aktivirao pirotehničko sredstvo koje mu je eksplodiralo u ruci, dok je u Splitu zbog teške ozljede šake hospitaliziran 36-godišnjak. 

Treće teško ozljeđivanje dogodilo se na području Karlovca gdje je 24-godišnjak uslijed eksplozije petarde u ruci teško ozlijeđen. 

- U slučajevima iz Splita i Rijeke posljedice su amputacije dijelova prstiju. Pirotehnička sredstva nisu igračke već eksplozivna sredstava. Suzdržite se uporabe pirotehnike - upozorio je MUP.

OPASNA IGRA S PETARDAMA Eksplodirala mu pirotehnika, Riječanin teško ozlijedio šaku

Također, uslijed upotrebe pirotehničkih sredstava na dva stambena objekata nastala su manja oštećenja na području Splita i na području Zagreba, dok su na istim područjima na jednom stambenom objektu i osobnom vozilu nastala oštećenja uslijed požara. Uzrok požara utvrdit će se nakon završetka očevida.

Što se tiče vatrenog oružja, na području bjelovarsko-bilogorske policijske uprave, na za sada neutvrđeni način, došlo je do propucavanja i teškog ozljeđivanja stopala 25-godišnjaka. Također, na području Osijeka, uslijed nestručnog rukovanja oružjem kojeg legalno posjeduje, lakše je ozlijeđen 26-godišnjak. Kriminalističko istraživanje je u tijeku za oba slučaja.  

Osim pirotehnike i oružja, zabilježeno je jedno okupljanje koje je na području Klisa organizirao 40-godišnjak protivno odlukama Stožera civilne zaštite RH. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava.

MUP je izvijestio kako su protekla 24 sata u Hrvatskoj, uključujući silvestarski dan i novogodišnje jutro, većinom prošli mirno, uz manje kaznenih djela nego što je uobičajeno.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • sky linee 02.01.2021.

    Kome je do pucanja?

  • Unkonown_user 02.01.2021.

    Ne zalim ih ni najmanje...lijepo se pisalo i molilo da se ne puca. Tak im i treba

  • NikolaNIĐO123 02.01.2021.

    Sto su trazili su i dobili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare