To je to što me zanima!

U Osijeku sve pod kontrolom, vodni val seli prema Vukovaru

U noći na subotu gradonačelnik Željko Sabo je obišao vukovarsko naselje Budžak te Otok sportova koji su dodatno osigurani sa 5.000 novih vreća s pijeskom
Vidi originalni članak

Nakon gotovo cjelodnevne stagnacije, izgleda da je vrhunac vodenog vala Dunava konačno počeo napuštati Batinu u kojoj je vodostaj sa 775 cm u petak ujutro (drugi najveći vodostaj u povijesti!) u subotu ujutro pao na 765 centimetara. U Vukovaru, pak, Dunav je od petka ujutro do subote ujutro narastao za 15 centimetara te se očekuje njegova lagana stagnacija. U subotu izmjerenih 725 cm drugi je najveći vodostaj u povijesti izmjeren u Vukovaru. Rekord je iz 1965. godine – 769 cm, a 2006. godine tamo se izmjerilo 719 cm.

Na istoku Hrvatske nitko više ne strahuje da će nasipi i privremene barijere od 300.000 vreća pijeska između Vukovara i Iloka popustiti. U noći na subotu vukovarski gradonačelnik Željko Sabo je obišao vukovarsko naselje Budžak te Otok sportova koji su dodatno osigurani sa 5.000 novih vreća s pijeskom.

U Osijeku Drava miruje, štoviše uopće ne ide prema svome ušću te ju Osječani već nazivaju – morem. Dok je u petak svojim povijesno najvećim vodostajem izazvala velike probleme u vikendaškom naselju Karašica na ušću Karašice u Dravu te u osječkom Donjem gradu, gdje je podrovala nasip i počela se izlijevati u tri ulice, u subotu je situacija znatno mirnija. Na terenu više nema vojnika, tek 50-ak ljudi neprestano radi na ispumpavanju vode koja je u petak bila čak zaprijetila evakuacijom stanovnicima 60-ak kuća u Donjem gradu.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • vbuhac2 15.06.2013.

    Gdje je Osijek? gdje je Dunav?koliki je to grad ili naselje? koji je to dio Zagreba?

  • emma123 15.06.2013.

    Osijek, nepokoreni grad

  • gljivaludara 15.06.2013.

    sela i mjesta bez kanalizacije bi trebali imati kanale ispred kuca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare